MAREJ NEMA DILEMU: Hamilton zaslužuje titulu viteza

Beta

24. 11. 2020. u 13:18

BRITANSKI teniser Endi Marej ocenio je danas da njegov sunarodnik sedmostruki svetski šampion Formule 1 Luis Hamilton zaslužuje titulu viteza.

МАРЕЈ НЕМА ДИЛЕМУ: Хамилтон заслужује титулу витеза

EPA

Britanski mediji su prošle nedelje preneli da će Hamilton krajem godine od britanske kraljice Elizabete Druge dobiti titulu viteza za sportska dostignuća.

- U pogledu onoga što je postigao kao sportista, naravno da to zaslužuje. On je jedan od najuspešnijih sportista u istoriji naše zemlje", rekao je Marej za Dobro jutro Britanija, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Marej, koji je dobio titulu viteza 2017. godine, rekao je da je Hamilton zaslužio priznanje i zbog toga što podržava i mnoge druge važne stvari van takmičenja. Hamilton je tokom sezone u Formuli 1 promovisao pokret Životi crnaca su važni i borbu protiv rasizma i nejednakosti.

Hamilton je ove sezone osvojio sedmu titulu šampiona u Formuli 1 i izjednačio rekord Mihaela Šumahera. Takođe, pretekao je legendarnog Nemca i po broju pobeda u tom takmičenju. Hamilton sada ima 94 pobede, tri više od Šumahera.

Pratite Novosti sport i na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima