ZBUNILA IH DVA PARA BLIZNAKINJA: Hrvatice iznenadile favorizovane Mađarice u našoj grupi

Novosti online

04. 12. 2020. u 22:35

RUKOMETAŠICE Hrvatske načinile su najveće iznenađenje prvog dana Evropskog prvenstva za rukometašice, savladavši Mađarsku 24:22 u grupi u okjoj nastupaju i naše rukometašice čiji meč sa Holandijom je odložen zbog problema sa koronom.

ЗБУНИЛА ИХ ДВА ПАРА БЛИЗНАКИЊА: Хрватице изненадиле фаворизоване Мађарице у нашој групи

Foto: EPA-EFE/BO AMSTRUP

Hrvatska je znatno oslabljena neigranjem dveju najboljih igračica, Ivane Kapitanović i Ivane Dežić, kao i još nekoliko važnih poluga tima.

Njih su zamenile devojke iz hrvatske lige, a među njima nalaze se čak dva para bliznakinja.

Teško da taj podatak nije uticao na mađarske reprezentativke, jer nije lako kad se vidi duplo, ili je ipak četverostruko?

Reč je o sestrama Steli i Pauli Posavec, odnosno Larisi i Dori Kalaus. Sve četiri devojke koje imaju 24 godine, igraju za isti klub, Lokomotivu. Hrvatska je jedini slučaj u ženskoj rukometnoj reprezentaciji sa dva para blizanaca.

Iako su fizički vrlo slične, postoji jedna velika razlika između sestara Posavec. Dora puca levom, a Larisa desnom. Sestre Posavec se razlikuju po visini, Paula je nešto viša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu