ANDREA LEKIĆ ZA "NOVOSTI": Devojke, usrećite me medaljom

G. KELIĆ

07. 12. 2020. u 21:20

TUŽNA, ali raspoložena, teško povređena, ali kao da bi i sa nogom u gipsu zaigrala.

АНДРЕА ЛЕКИЋ ЗА НОВОСТИ: Девојке, усрећите ме медаљом

FOTO: Ž. Knežević

Tako je juče na Aerodromu "Nikola Tesla" izgledala Andrea Lekić, kapiten naše rukometne reprezentacije, za koju je EP u Danskoj zbog pucanja Ahilove tetive završeno već u prvom poluvremenu okršaja sa Holandijom, u prvom kolu.

Sjajni srednji bek srpskog tima je u nedelju hitno operisana u Danskoj, a juče se vratila u Beograd sa fizioterapeutom Strahinjom Markovićem, dok su joj misli ostale u Koldingu sa drugaricama koje nastavljaju borbu na šampionatu Starog kontinenta.

- Teško je - razočarano sleže ramenima Andrea odmah po sletanju na surčinski aerodrom, gde su je dočekali reporteri "Novosti".

- Operacija ja prošla dobro. Kažu da je neki optimalni period oporavka šest meseci. Međutim, imam veliku motivaciju da se što pre vratim u trenažni proces i nadam se da će taj period biti i kraći. U martu nas očekuju kvalifikacije za odlazak na OI u Tokiju. To mi je trenutno jedino u glavi i ono što me najviše motiviše da što pre zaigram.

Pored svega, najbolja rukometašica sveta za 2013. godinu poručuje da veruje kako njene saigračice mogu da doguraju daleko na ovom šampionatu.

- Volela bih da nam se otvori put, da pobedimo Hrvatsku i da ako može ikako Holandija savlada Mađarsku, čime bismo u drugu fazu poneli četiri boda i time napali jednu od medalja. To bi me veoma usrećilo, pogotovo u ovakvom stanju.

TEŠKI USLOVI U DANSKOJ

CELOKUPNO odigravanje takmičenja je vrlo otežano, s obzirom na pandemiju virusa korona.
- Verujte da je izuzetno teško funkcionisati u takvim uslovima. Ograničeno kretanje predstavlja dodatno opterećenje na ceo turnir. Stvarno se nadam da ću biti prva i poslednja igračica koja je doživela povredu na šampionatu - naglašava članica podgoričke Budućnosti.

Iako je jedna od najiskusnijih u ekipi i devojka koja iza sebe ima mnogo uspeha i medalja, kako klupskih tako i reprezentativnih, rođena Beograđanka ne dovodi u pitanje svoj nastup u dresu sa nacionalnim grbom.

- Jedva čekam da se oporavim, daću sve od sebe da to bude što pre i da ponovo budem tu za svoju zemlju - završava Lekićeva.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PRINCEZA PONOVO TRUDNA: Nova prinova u britanskoj kraljevskoj porodici