ŽELJKA NIKOLIĆ PRED MEČ SA HRVATSKOM: Kvalitet je na našoj strani, ali to mora da se pokaže na terenu

Đ. SAMOILOVIĆ

07. 12. 2020. u 22:10

NA rasterećene komšinice za prolaz dalje.

ЖЕЉКА НИКОЛИЋ ПРЕД МЕЧ СА ХРВАТСКОМ: Квалитет је на нашој страни, али то мора да се покаже на терену

Naše igračice sa selektorom Obradovićem Foto RSS

 To je najprecizniji opis za situaciju u kojoj se nalaze naše rukometašice i koje će sutra u Koldingu (18.15 RTS 1) protiv Hrvatica igrati u trećem kolu grupe C na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

HRVATICE SLAVE UZ TOMPSONA

HRVATSKE rukometašice su pobedu nad Holandijom proslavile uz pesme Marka Perkovića Tompsona, poznatom po veličanju ustaštva. Naše današnje rivalke su isto učinile i posle prve pobede nad Mađarskom u prvom kolu EP u Danskoj.

Bez obzira na poraz od Mađarske u nedelju (38:26), Srpkinje i dalje drže sve ključeve sudbine u svojim rukama, a rivalke iz susedne države su mesto u narednoj rundi osigurale sa dve pobede, pa će bez straha igrati protiv Katarine Krpež Šlezak i drugarica.
Ipak, to ne znači da Hrvatice neće biti silno motivisane da grupni deo završe sa maksimalnim učinkom.

- Znamo njihove kvalitete, oni naše. Idemo korak po korak, razradićemo sve sitnice. Ulazimo u utakmicu rasterećeni, ali sa željom za pobedom - jasan je selektor najprijatnijeg iznenađenja kontinentalnog šampiona Nenad Šoštarić.

A što se nas tiče, jasno je da posle furiozne pobede nad svetskim prvakom Holandijom, priroda došla po svoje, i protiv umora se jednostavno ne može. Zato je jučerašnji dan odmora došao kao melem na ranu već izmučenim rukometašicama Srbije, koje su zbog dva pozitivna testa provele tri dana u izolaciji uoči samog starta Prvenstva u Danskoj.

- Izuzetno težak period je iza nas. Prvo ta dva dana potpune izolacije, potom vrlo teške dve utakmice u samo 18 sati. To je bilo baš stresno za ceo tim, ali sada imamo vremena da razbistrimo glavu, da se družimo i pripremimo taktiku za najvažniju utakmicu na EP. Po mom mišljenju, Hrvatice su najveće iznenađenje u dosadašnjem delu Prvenstva. Niko nije očekivao da će biti lider naše grupe, ali devojke su pokazale sjajnu igru i s pravom se nalaze na čelu. Moramo da odigramo pametno, kvalitet je na našoj strani, ali to mora i da se pokaže na terenu - smatra krilo naše selekcije Željka Nikolić.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu