REČI ŠUMAHEROVOG DOKTORA LEDE KRV U ŽILAMA: Legendarni Nemac je u vegetativnom stanju

Novosti online

29. 12. 2020. u 14:34

PROŠLO je sedam godina od strašne nesreće koja je zadesila Mihaela Šumahera. Borili su se za život šampiona Formule 1 nakon što je povredio glavu na skijanju u Francuskoj, uspeli su lekari da ga spasu, ali od toga momenta imamo veoma malo informacija o njegovom zdravlju.

РЕЧИ ШУМАХЕРОВОГ ДОКТОРА ЛЕДЕ КРВ У ЖИЛАМА: Легендарни Немац је у вегетативном стању

FOTO: EPA

Sedam godina kasnije, vrlo malo znamo kako se Šumaher oporavlja, porodica sve drži u užem krugu. Svaki dan od tog kobnog decembra 2013. godine je za nemačkog šampiona borba. Jedan lep odmor pretvoren je u veliku tragediju kada je Šumi glavom udario od kamen i zadobio tešku povredu mozga od koje se oporavlja do danas.

Mihael je brzo prebačen u najbližu bolnicu gde su doktori konstatovali ozbiljne povrede, pa je transportovan u Grenobl. Tamo je dva puta operisan, te je neko vreme proveo u veštačkoj komi.

U septembru 2014. godine, devet meseci nakon nesreće, Mihael je ponovo promenio mesto lečenja pošto biva prebačen u švajcarsku bolnicu, a onda i na kućno lečenje blizu Ženeve.

Navodno je prošle godine bio na tretmanu u Parizu. Nemac je kako su preneli mediji, bio podvrgnut tretmanu koji se zasniva na transfuziji matičnih ćelija. Ali, pozivajući se na pravila o zaštiti privatnosti, bolnica nije komentarisala informaciju, a nije to učinila niti dugogodišnja Šumaherova menadžerka Sabine Ken.

Neurolog Erih Riderer nije optimista.

- Mislim da je u vegetativnom stanju. To znači da je budan, ali ne reaguje. Mihael Šumaher je budan, diše, srce mu ima lep ritam. Verovatno može i da sedne, čak i da napravi neki korak uz pomoć drugih, ali ne više od toga. Mislim da je to maksimu - rekao je ovaj doktor, ističući da veruje da je to najviše što će Šumaher moći da radi u svom životu.

- Da li postoji šansa da ga vidite onakvog kakav je bio pre nesreće? Mislim da to nije moguće.

U centar pažnje ove godine bila je informacija da je njegov sin Mik postao šampion na tatu i da će 2021. godine voziti Formulu 1 za tim Has.

Žan Tod je rekao da je Mihael svestan da je njegov sin krenuo istim stopama i da će postati vozač najbržeg cirkusa na svetu.

- Viđam Mihaela skoro svaki dan, gledamo televiziju zajedno. Da li je svestan uspeha svog sina Mika? Ne želim da pričam o tome, ne želim da ulazim u detalje zbog njegove privatnosti - rekao je Tod.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu