POSLE 11 GODINA VRATIO SE U GRAD NA OBALI IBRA: Odbojkaš Ivan Todorović poručuje - Povratiću staru slavu Ribnice

G. ĆIROVIĆ

31. 12. 2020. u 07:39

POSLE 11 godina provedenih u inostranstvu - Dinamu i Steaui iz Bukurešta, kuvajtskoj Kazmi, Rouenu i Oranžu iz Francuske i tri kiparska prvoligaša - Salamini, Pafosu i Agensisu, aktuelni kapiten Ribnice Ivan Todorović (39), ove sezone vratio se u matični klub na Ibru.

ПОСЛЕ 11 ГОДИНА ВРАТИО СЕ У ГРАД НА ОБАЛИ ИБРА: Одбојкаш Иван Тодоровић поручује - Повратићу стару славу Рибнице

Foto: G. Šljivić

Ovog puta kako bi predvodio novu generaciju kraljevačkih odbojkaša u pohodu na visok plasman i novi izlazak na evropsku scenu.

- Projekat Ribnice se poklopio sa mojim povratkom i dolaskom Milana Simojlovića na mesto šefa stručnog štaba. Vratio sam se u svoj klub i rodni grad ponajviše zbog porodice. Dosta je bilo putešestvija i selidbi - priča Todorović. - Uz visoke ambicije jedan od prioriteta je da oživimo zapostavljene mlađe kategorije.

Kao jedan od talentovanih momaka sa kraljevačke "Ženeve", naselja u centru grada, zaljubljenik u odbojku, Todorović je ovim sportom počeo da se bavi sredinom devedesetih godina prošlog veka, najviše zahvaljujući treneru Aleksandru Boškoviću.

- Uzori su nam bili braća Grbić, Vujević, Brđović... Upijali smo njihove poteze prateći televizijske prenose, a u Kraljevu je bila privilegija da skupljamo lopte tadašnjim prvotimcima Ribnice. Igrao sam neko vreme i za lokalni klub u obližnjim Vranešima, a kada sam potpisao četvorogodišnji ugovor sa Ribnicom, sreći nije bilo kraja - dodaje Todorović.

Foto: G. Šljivić

Prema njegovim rečima, nekako u to vreme su u Crvenu zvezdu prešli budući zlatni reprezentativci, Nikola Kovačević i Vlado Petković, a nova generacija polako je stupala na veliku odbojkašku scenu.

- Nisam osvojio trofej u dresu Ribnice, ali sam to nekako uspeo da nadoknadim u Rumuniji i na Kipru. Tu sam da pomognem, odlično se osećam i verujem da na ovom nivou mogu još uspešno da igram i tako budem deo stvaranja nove, uspešne generacije koja će zlatnim slovima ispisati novo poglavlje istorije odbojke u gradu na Ibru - kaže Todorović.

Foto: G. Šljivić

 

JEDAN POTEZ POSTAO HIT

PRIMAČ servisa kraljevačkog superligaša svojim neverovatnim rešenjima na mreži često je znao da potpuno "izludi" protivnike, ali je njegov potez u meču za plasman u elitno društvo Francuskog prvenstva svojevremeno postao apsolutni hit na "Jutjubu". Odlučujući poen u meču Todorović je osvojio odigravši jednu tešku loptu nogom i tako svom klubu doneo plasman u viši rang.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PRINCEZA PONOVO TRUDNA: Nova prinova u britanskoj kraljevskoj porodici