BRAZILCI GUBE DVORANE: Dom odbojkaških selekcija, arena Minerinjo biće privatizovana

S. K.

04. 01. 2021. u 14:29

U BRAZILU se sportske dvorane pretvaraju u tržne centre. Tu sudbinu je doživela velika hala Ibirapuere u Sao Paolu, a slična sudbina čeka i arenu Minerinjo (25.000 mesta), koja je decenijama dom odbojkašica i odbojkaša.

БРАЗИЛЦИ ГУБЕ ДВОРАНЕ: Дом одбојкашких селекција, арена Минерињо биће приватизована

Foto: EPA

Vlada države Minas Žerais odlučila je da privatizuje najveću arenu u zemlju, ali s planom da sportisti sačuvaju svoj kutak. Očekuje se da posle rekonstrukcije novi objekat bude multifunkcionalan.

Poslednjih godina "selsao" ne igra u Minjerinju, već obilazi i drugove gradove u zemlji. Odbojkaški i košarkaški klubovi Minas imaju svoju dvoranu, dok višestruki šampion Sada Kruzeiro u Minerinju igra samo finalne utakmice.

Legendarna dvorana je i sedište 13 sportskih saveta, koji će morati da se presele kada budući koncesionar započne novi projekat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?