KAKVA RUKOMETNA DRAMA: Svetski i olimpijski šampion posle sedmeraca u polufinalu

Novosti online

27. 01. 2021. u 20:13

DVA produžetka i penal-serija bili su potrebni olimpijskim i svetskim šampionima Dancima da savladaju domaćina Egipat u epskom četvrtfinalu Svetskog prvenstva - Danska - Egipat 39:38 (35:35, 28:28, 16:13).

КАКВА РУКОМЕТНА ДРАМА: Светски и олимпијски шампион после седмераца у полуфиналу

EPA-EFE/Mohamed Abd El Ghany

Mikel Hansen je predvodio vikinge do pobede, ali malo je nedostajalo da legendarni levi bek bude tragičar. On je u posljednjim sekundama prve runde produžetaka dobio crveni karton i Egiptu omogućio sedmerac koji je utakmicu odveo u drugi produžetak.

S druge strane, deset golova postigao je i Jahia Halid, dok je za igrača utakmice proglašen Ali Zejin, koji je promašio penal u poslednjoj seriji za domaćina turnira.

Biće ovo prvi turnir posle skoro dve decenije na kome domaćin neće igrati u polufinalu

Utakmica je od početka obilovala preokretima. Egipat je bolje otvorio, a Danci koji su do prvog vođstva stigli tek u 19. minutu završili su poluvreme sa plus tri. Egipat je preokrenuo do sredine drugog dela, a svetski prvak se vratio i na osam minuta pre kraja imao dva razlike.

Minut pre kraja Egipat je poveo 28:27, ali su Danci pet sekundi pre kraja imali napad za pobedu koji nisu iskoristili.

Na kraju prvog produžetka opet su Danci mogli do pobede, imali su i vođstvo i napad, ali je Hasen ignorisao presudu pasivnog napada sekund pre kraja. Šutirao je na gol, što ga je posle pregleda videa koštalo crvenog kartona, a Egipat je dobio sedmerac koj ije iskorišćen za novi produžetak.

Dugo Danci nisu mogli do gola u drugom nastavku, a na kraju su i oni izjednačili završnici produžetka zahvaljujući sedmercu koji im je dodelio VAR.

Danska će u polufinalu igrati protiv pobednika susreta Španija - Norveška, a u preostala dva četvrtfinala sastaju se Francuska - Mađarska i Švedska - Katar.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK NIJE HTEO DA PREĆUTI! Đoković otkrio kako se tačno osećao kada je video da Rafael Nadal nosi olimpijsku baklju na otvaranju Igara