SARADNJA SPORTSKOG SAVEZA I GRADA ŠAPCA: Štefanek kod Pajića

V. Mitrić

10. 02. 2021. u 10:25

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić, predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić i član Gradskog veća zadužen za sport Marko Panović, sastali su se sa delegacijom Sportskog saveza Srbije (SSS), predvođenom predsednikom Davorom Štefanekom, na kom su razgovarali o saradnji i ostvarivanju sportskih projekata u narednom periodu.

САРАДЊА СПОРТСКОГ САВЕЗА И ГРАДА ШАПЦА: Штефанек код Пајића

FOTO: V. Mitrić

Gradonačelnik Pajić kaže da je razgovor bio odličan, „što je dobra komunikacija između Grada Šapca i Sportskog saveza Srbije, dobar znak za napredovanje šabačkog sporta“.

- Čast mi je što sam ugostio delegaciju Sportskog saveza Srbije, predvođenu predsednikom Davorom Štefanekom. Imali smo ozbiljne razgovore. Želimo da određene projekte na nivou Sportskog saveza Srbije implementiramo u našem gradu. Cilj nam je da u Šapcu traju brojne sportske manifestacije i da dalje napreduju sportski klubovi, odnosno školski, rekreativni i masovni sport - kaže gradonačelnik i ističe da je "Šabac grad sporta".

Grad, po Pajićevim rečima, "prepoznaje potencijale sporta i ulaže u njega, jer je to investicija za budućnost". Ove godine u gradskom budžetu je opredeljeno 164 miliona dinara za sport, što to i potkrepljuje.

- Radićemo na tome da našim sportistima i svima koji žele da se bave sportom obezbedimo što bolje uslove, kako bismo odgovorili zahtevima i potrebama sportskih klubova i organizacij - istakao je gradonačelnik.

Štefanek je izjavio da je ovo prvi obilazak Šapca od kako je on na čelu Sportskog saveza Srbije.

- Tema sastanka jeste da vidimo koliko akcija Sportskog saveza Srbije možemo da sprovedemo u Šapcu. Verujem da ćemo sa većnikom za sport, gradonačelnikom, čelnim ljudima grada i Sportskim savezom grada Šapca uspeti da ih realizujemo u narednom periodu. Pokrenuli smo akciju žene u sportu i seoske igre - istakao je Štefanek i dodao: 

- U narednom periodu plan je da pokrenemo akciju kod nas u Sportskom savezu sport u policiji. Isto to ćemo organizovati na nivou grada Šapca, gde će biti održano takmičenje, a pobednici će ići na Republičko takmičenje. Sportski savez Srbije daruje gradovima lopte i sportske dresove svake godine. I ove godine smo spremni da pomognemo u vidu opreme gradu Šapcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PRINCEZA PONOVO TRUDNA: Nova prinova u britanskoj kraljevskoj porodici