MORI PODNEO OSTAVKU: Skandal u organizaciji OI u Tokiju

Beta

12. 02. 2021. u 08:49

PREDSEDNIK Organizacionog komiteta Olimpijskih igara (OI) u Tokiju Joširo Mori podneo je danas ostavku posle seksističkih ispada prošle nedelje.

МОРИ ПОДНЕО ОСТАВКУ: Скандал у организацији ОИ у Токију

Foto: AP

"Moje neprimerene izjave izazvale su mnogo uznemirenja (...) Danas želim da odstupim sa mesta predsednika", rekao je Mori na sastanku izvršnog odbora OI.

Mori, 83-godišnji bivši premijer Japana, rekao je na sastanku Japanskog olimpijskog komiteta u sredu, 3. februara, da žene puno pričaju, posle čega se izvinio ali i odbio da podnese ostavku.

Skandal sa seksizmom predstavlja još jedan problem za OI ;u Tokiju 2020, koje su bile odložene za godinu dana zbog pandemije korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PRINCEZA PONOVO TRUDNA: Nova prinova u britanskoj kraljevskoj porodici