BIATLON: Održan Balkan kup u Sjenici

J. S.

15. 02. 2021. u 10:45

SPORTSKI centar Žari u Sjenici bio je domaćin Balkan kupa u biatlonu u konkurenciji juniora, koji su bili podeljeni u dve starosne kategorije, takmičari koji su mlađi i stariji od 18 godina.

БИАТЛОН: Одржан Балкан куп у Сјеници

Foto: Biatlon savez Srbije

Organizator manifestacije bio je Biatlon savez Srbije a sve se odvijalo pod pokroviteljstvom Međunarodne biatlon federacije (IBU). Dok se u Pokljuki, u Sloveniji, na Svetskom prvenstvu nalaze najbolji biatlonci sveta u Sjenici su pokazali šta znaju najbolji juniori Balkana. Pored predstavnika Srbije na Balkan kupu bilo je biatlonaca iz Bosne i Hercegovine, Rumunije, Makedonije, Grčke i Hrvatske.

Takmičenje u Sjenici odvijalo se dva dana u istim discilinama. Prvog dana kod mlađih juniora (U-18), u trci sprint, na 10km, pobedio je Marian Florea iz Rumunije, sa vremenom 21,45:56. Aleksa Vuković iz Bosne i Hercegovine kasnio je u cilju 5 sekundi a trećeplasirani Nikolae Girbacea više od jednog minuta. Drugog dana Aleksa Vuković je bio najbolji, njegovo vreme je bilo 27,27:40, drugi je bio David Folea iz Rumunije a treći njegov stariji brat Marian Folea, pobednik prvog sprinta, koji je održan u subotu. Najbolji domaći predstavnik bio je Miloš Đorđević koji je u nedelju zauzeo 14. mesto. Konkurencija juiora bila je najbrojnija u Sjenici.

Takmičarka iz BIH, Anastasija Vojinović bila je najbolja kod juniorki (devojke starije od 18 godina), oba takmičarska dana. Pobedničko vreme prvog dana bilo je 30,48:64, dok je drugog dana trka bilo znatno sporija. Oba dana plasman na podijumu kod juniorki bio je isti, drugolasirana je bila Ana Cvetanovska iz Makedonije a treća Sandra Banjac iz Srbije.

Mlađe juniorke iz Rumunije dominirale su u Sjenici. Dorina Puskario pobedila je u subotu ispreg Grkinje Joanine Kotsalou i koleginice iz reprezentacije Adeline Rimbeu. Pobeda sedamnaestogodišnje Puskario nije dolazila u pitanje, u cilju je imala preko 60 sekundi viška u odnosu na drugoplasiranu Grkinju. Drugoga dana Rumunke su bile još bolje, slavila je Adelina Rimbeu ispred Dorine Puskario, razlika je bila čak dva i po minuta a trećeplasirana je bila Grkinja Konstatina Haralampidu, ona je u cilju kasnila više od tri i po minuta. Najbolja Srpkinja oba dana bila je Dženana Hodžić. Mlada Sjeničanka u subotu je zauzela peto a u nedelju osmo mesto na Balkan kupu.

Generalni sekretar BSS, Miroslav Radovanović bio je zadovoljan učinjenim u Sjenici, i organizaciono i takmičarski. “Uslovi za trku samo dan pre starta bili su očajni, imali smo temperaturu od +10 i jako malo snega, nadljudskim naporima uspleli smo da stazu dovedemo u stanje da se takmičenje održi i za to smo dobili pohvale od delegata iz IBU-a. Rezultati naših takmičara su bili solidni, federacije iz okruženja su ispred nas po kvalitetu su to potvrdile u Sjenici. Nama u Srbiji predstoji da u narednom periodu pojačamo rad, pre svega sa najmlađima i da se ugledamo na saveye iz region su koji do dobrih rezultata došli pre svega velikim entuzijaymom i napornim radom”- rekao je Radovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?