TIRNANIĆ I KIJANOVIĆ SPREMNI ZA EP: Naši atletičari se nadaju plasmanu u polufinale

Novosti online

02. 03. 2021. u 13:15

SRPSKI sprinteri Milana Tirnanić i Aleksa Kijanović, na predstojećem Evropskom atletskom prvenstvu u dvorani u Torunu, nadaju se dobrim rezultatima.

ТИРНАНИЋ И КИЈАНОВИЋ СПРЕМНИ ЗА ЕП: Наши атлетичари се надају пласману у полуфинале

Aleksa Kijanović Foto N. Paraušić

EP je na programu od 4. do 7. marta u Poljskoj, a reprezentaciju Srbije čini devet članova.

Milana Tirnanić je ove sezone na 60 metara zabeležila najbolji rezultat od 7,34 sekunde, a kvalifikacije u ovoj disciplini na EP su na programu u nedelju, 7. marta od 10.20.

- Spremna sam, što pokazuje i konzistentnost rezultata na 7,40 sekundi. U najmanju ruku očekujem da budem na istom nivou. Uz iskustvo koje imam i uz malo sportske sreće, nadam se polufinalu - izjavila je Tirnanić za sajt Srpskog atletskog saveza (SAS).

Državni rekorder na 60 metara u dvorani Aleksa Kijanović ove sezone je u fantastičnoj formima, a prvu priliku da se dokaže imaće u subotu, 6. marta od 10.20.

- Očekujem dosta od svog nastupa u Torunu. Nakon što sam se vratio sa Mitinga u Francuskoj imao sam manjih problema sa zadnjom lozom, više neka vrsta bola posle upale koji me je pratio i na Balkanijadi i na Serbian Openu, ali do Evropskog se nadam da će to sve biti rešeno i da ću tamo moći da dam sve od sebe i pokušam da napadnem lični rekord. Što se plasmana tiče, očekujem plasman u polufinale i borbu za plasman u finale. Kako će biti- videćemo. Veliki broj takmičara je prijavljen, preko 70, ali znam da ako budem na svom najboljem nivou mogu očekivati jako dobar rezultat - rekao je Kijanović.

Zaratite Novosti sport na Fejsbuku

(Tanjug)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)