KATARINA TOMAŠEVIĆ: Naša kruna karijere

S. Krstović

17. 03. 2021. u 20:50

GODINU dana su čekale da se u Đeru bore za Olimpijske igre u Tokiju, da ostvare svoje devojački san.

КАТАРИНА ТОМАШЕВИЋ: Наша круна каријере

Katarina Tomašević Foto EPA

Rukometašice sutra putuju u Mađarsku, gde će u petak (20.00) na kvalifikacionom turniru startovati protiv olimpijskog pobednika, Rusije. U subotu (17.30) ih očekuju domaće igračice, a u nedelju (17.30) Kazahstan. Prve dve selekcije izvadiće kartu za japansku prestonicu.

- Čeka nas, bukvalno, turnir karijere. Okupile smo se pre tri dana, svi znamo da će biti jako teško, da imamo veoma jake protivnice, kao i veoma težak raspored, jer ćemo za manje od 24 sata da odigramo dve najvažnije utakmice u karijerama. Spremamo se za sve šta nas čeka i nadamo se najboljem - ističe golman Katarina Tomašević.

Sjajna čuvarka mreže priznaje da o Kazahstanu malo znaju, ali i da se nada da ne bi trebalo da imaju problema. Ali, i podvlači da će prva utakmica na turniru sa Rusijom biti najteža:

- One su olimpijske pobednice, spremamo se za njih, najvažnije je da uđemo u utakmicu borbeno, da nam sve funkcioniše kako treba i da damo sve od sebe. Sutradan nas očekuje duel sa Mađaricama, koje su i "namestile" ovakav raspored. Ali, šta da radimo, to nam je jedina šansa... Dobro poznajemo protivnice, igrale smo i sa jednom i da drugom selekcijom na SP. Poznaju i one nas, tako da će bukvalno odlučivati jedna lopta - smatra Tomaševićeva.

"Jedinica" Srbije primećuje da su sve selekcije pod velikim pritiskom. Jedino, možda Mađarice pod malo većim, jer država dosta ulaže u ženski sport i sredstva valja opravdati.

- Za njih je hendikep i to što se igra pred praznim tribinama, što nama ide u prilog. Ali, ja se nadam da će naša želja prevladati - podvlači golman Srbije.

Naše dame sanjaju Igre od 1988. Zbog toga prevelika želja može da bude i dvosekli mač.

- Nadam se da se to neće desiti. Znamo naš srpski mentalitet, kada je najteže da budemo prave. Devojke su svesne značaja turnira i da se ovakva šansa pruža jednom u karijeri. Svakom sportisti je san da ode na Olimpijske igre. I nadam se da ćemo ga mi ostvariti. Tim pre što smo iskusne i što će se mnoge oprostiti posle Igara. Odlazak u Tokio je kruna svačije karijere. Iskreno se nadam da će u ta tri dana i sreća da nas pogleda, jer je ona važna u svemu tome - ističe Tomaševićeva.

RASPORED

PETAK - 19. mart

Mađarska - Kazahstan 17.30

Rusija - Srbija 20.00

SUBOTA - 20. mart

Mađarska - Srbija 17.30

Rusija - Kazahstan 20.00

NEDELjA - 21. mart

Srbija - Kazahstan 17.30

Mađarska - Rusija 20.00

DELIĆEVA: VERUJEMO U DEVOJKE

PREDSEDNICA RSS Milena Delić je od prvog dana priprema sa rukometašicama u SC FSS u Staroj Pazovi.

- Svakog dana na svakom treningu vidim zaista želju i motivaciju kod devojaka. Svesne su šta ih očekuje i znaju da je to pečat njihovim karijerama. Ova generacija je godinama zajedno, iskusne su... Tu smo negde sa kvalitetom sa protivnicama, verujemo u njih i one su toga svesne - istakla je Delićeva.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?