OSTAJE JOŠ JEDNA PRILIKA: Srpski rvači se vraćaju iz Budimpešte bez normi za Tokio

Novosti online

20. 03. 2021. u 17:08

SRPSKI rvači Viktor Nemeš, Zura Dautašhvili i Boban Živanović nisu uspeli da obezbede olimpijske vize na turniru u Budimpešti.

ОСТАЈЕ ЈОШ ЈЕДНА ПРИЛИКА: Српски рвачи се враћају из Будимпеште без норми за Токио

EPA/ETIENNE LAURENT

Prvu od dve prilike da obezbede plasman na Olimpijske igre kroz kvalifikacione turnire trojica reprezentativaca Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom Viktor Nemeš u kategoriji do 77 kilograma, Zura Dautašhvili do 87 kg i Boban Živanović do 130 kg nisu iskoristili.

Na turniru u Budimpešti najdalje je stigao Viktor Nemeš koji je posle pobeda nad Grkom Prevolarakisom i Litvancem Galkinasom poražen u četvrtfinalu od Rusa Aleksandra Čekirina rezultatom 3:1.

Zura Dautašhvili je 16 sekundi pre kraja ostao bez vođstva protiv Rusa Alirzaeva i poražen je u osmini finala rezultatom 5:4.

Boban Živanović je eliminisan na samom startu takmičenja, a ukvalifikacijama je bolji bio Bugarin Radoslav Georgiev 7:3.

Novu priliku, ujedno i poslednju da obezbede mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju, najbolji srpski rvači imaće na kvalifikacionom turniru u Sofiji od 6. do 9. maja.

Srbija već ima dvojicu rvača koji će nastupati u Tokiju u grčko-rimskom stilu, a to su Mate Nemeš u kategoriji do 67 kilograma i Mikheil Kadžaja do 97 kilograma.

Na Igrama u Tokiju nastupiće i Stevan Mićić u kategoriji do 57 kilograma slobodnim stilom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)