RUSIJA ODABRALA HIMNU ZA OI: Sa Razglasa će se čuti Čajkovski

Tanjug

25. 03. 2021. u 16:09

OLIMPIJSKI komitet Rusije saopštio je da umesto himne na Olimpijskim igrama u Tokiju želi da iskoristi muziku kompozitora Petra Čajkovskog.

РУСИЈА ОДАБРАЛА ХИМНУ ЗА ОИ: Са Разгласа ће се чути Чајковски

Foto: AP

Kako prenosi AP, predsednik ruskog olimpijskog komiteta Stanislav Pozdnjakov rekao je da su o tome već razgovarali sa Međunarodnim olimpijskim komitetom (MOK) i da čekaju odobrenje, kao i da je ista muzika već korišćena na nekim događajima ove godine.


Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani u decembru prošle godine Rusiji je zabranio da upotrebljava ime, zastavu i himnu tokom naredna dva ciklusa Olimpijskih igara ili na bilo kom svetskom prvenstvu u periodu od naredne dve godine.

Ranije ovog meseca CAS nije odobrio prvi izbor Rusije za Olimpijske igre, patriotsku narodnu pesmu "Kaćuša, a u odluci je navedeno da tim ne može da koristi "nijednu pesmu povezanu sa Rusijom“.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (0)

VELIKA TUGA: Preminuo mladi trener