JOVANA PRESREĆNA ZBOG VIZE ZA TOKIO: Odveslala sam najbolju trku, ali nema previše vremena za slavlje

S. Krstović

08. 04. 2021. u 21:07

SRPSKI tim na Olimpijskim igrama bogatiji je za još jednog člana. Naša najbolja veslačica Jovana Arsić danas je na evropskim kvalifikacijama u Varezeu izvadila kartu za Tokio, pošto je u finalu skifa bila treća.

ЈОВАНА  ПРЕСРЕЋНА ЗБОГ ВИЗЕ ЗА ТОКИО: Одвеслала сам најбољу трку, али нема превише времена за славље

Foto: D.Kovačević

Uzdanica Crvene zvezde se, tako, pridružila dvojcu, Miloš Vasić/Martin Mačković, koji je ranije osigurao japansku vizu.

- U trku sam ušla maksimalno fokusirana, bez pritiska. Odveslala sam najbolju trku, od početka do kraja držala sam ritam i presrećna sam što sam izborila OI. Ali, nema previše vremena za slavlje. Od sutra me očekuje EP, gde ću pokušati da izborim finale - istakla je za "Novosti" Arsićeva, koja se veslanjem bavi 15 godina.

Za razliku od Jovane, Aleksandar Filipović je u finalu bio četvrti. Ali i da je bio treći, zbog pravila ne bi izborio Tokio, jer je svaka zemlja imala pravo samo na jednu kvotu. Filipović će novu šansu imati za mesec dana na svetskim kvalifikacijama u Lucernu.

Dušan Kovačević, trener Jovane Arsić i predsednik IO VSS, prezadovoljan je podvigom svoje veslačice:

- Odlično je ušla u trku, od starta je bila borbena. Bolje su bile samo Ruskinja Ana Prahačen i Ukrajinka Dijana Dimčenko. Ove kvalifikacije su nam bile prioritet, videćemo koliko će imati snage za EP. Šampionat nam je važan da vidimo koliko još može da napreduje.

EP OD SUTRA

U VAREZEU sutra počinje EP. Skifistima Jovani Arsić i Aleksandru Filipoviću pridružili su se Miloš Vasić, Martin Mačković (dvojac bez kormilara) i Aleksandar Beđik/Viktor Pivač (dubl skul). Najviše se očekuje od Miloša i Martina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?