CRNOGORCI RAZAPELI BOKSERSKOG HEROJA: Haos u Podgorici zbog srpskog dočeka, umesto slavlja Liješević na stubu srama

Novosti online

25. 04. 2021. u 09:08

PETAR Liješević, crnogorski bokser, vratio se u Podgoricu kao vicešampion sveta, a njegov doček izazvao je buru zbog toga što je slavio sa srpskom zastavom.

ЦРНОГОРЦИ РАЗАПЕЛИ БОКСЕРСКОГ ХЕРОЈА: Хаос у Подгорици због српског дочека, уместо славља Лијешевић на стубу срама

Foto: Printskrin

Mnogi u Crnoj Gori su mu zamerili zbog toga, 18-godišnji Budvanin je na udaru medija, iako je svojoj zemlji doneo jedan od najvećih sportskih uspeha.

„Vijesti“ su mu zamerile na zastavi sa ocilima, a javnost je, kao i po mnogo drugih pitanja u Crnoj Gori, podeljena.

„Ali, umesto da njegov veliki uspeh ujedini i zbliži, srebrna medalja je podelila sportsku, i ne samo sportsku Crnu Goru. Petar je večeras stigao na podgorički aerodrom, a ispred – kao da je reč o političko-nacionalnom mitingu, sa koreografijom koja ne slavi sportski uspeh momka iz Crne Gore. Klicalo se Petru, ali i – Kosovu, Srbiji, pored trobojki, vijorile su se, pa i dominirale, zastave Srbije, zastave sa četiri ocila, nije bilo zvaničnih simbola države Crne Gore, pod čijom zastavom se Petar borio u Kjelceu“, pišu Vijesti, a na udaru je bio i novinar RTCG Nebojša Šofranac, na kog su vređali i nazivali ga „ustašom“.

Na sličan način je i Cgsport.me ispratio situaciju, a mladi Liješević je bio i na udaru brojnih uvreda na društvenim mrežama zbog svog stava.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bunt Crna Gora (@bunt_cg)

I na samom boks turniru, Liješević je bio u opremi Crne Gore, ali je nosio masku sa starom zastavom Knjaževine Crne Gore iz 1905. godine.

Ta zastava je bila dominantna na litijama, a kasnije i na izborima, kada je sprečena primena spornog Zakona o slobodi veroispovesti, posle čega je došlo do promena vlasti posle više decenija vladavine Mila Đukanovića.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CG Sport (@cgsportme)

Liješeviću je čestitao novi premijer, Zdravko Krivokapić.

Objavljene su i fotografije Šofranca, koji je bio primoran da se fotografiše sa starom zastavom Crne Gore i porukom „Nema predaje“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bunt Crna Gora (@bunt_cg)

Navijači su ga provocirali i pesmom „Izađi Šofro“, a on je kasnije intervjuisao mladog borca.

Budvanin je pobedio četiri jaka protivnika, nakon trijumfa u prvom kolu protiv Kirgsitanca Toktosuna, imao je dan pauze, a onda je u tri dana zaredom nadvisio Finca Nisteda, prvog favorita Kubanca Salgada, a u polufinalu i dvostrukog juniorskog prvaka Azije, Uzbekistanca Abdulajeva. Liješević je bio i juniorski prvak Evrope.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bunt Crna Gora (@bunt_cg)


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SVETSKI DAN SRCA: Aktivan pristup može spasiti živote