ON SE IGRAO RUKOMETA: Tužna vest o smrti velikog Nikole Brace Pavlišina (VIDEO)

Novosti online

10. 05. 2021. u 13:47

RUKOMETNI svet zadesila je tužna vest, u 77. godini preminuo je legendarni Nikola Braco Pavlišin, rukometaš i rukometni trener i funkcioner. Čovek koji je otkrio i stvorio plejadu rukometnih velemojstora...

ОН СЕ ИГРАО РУКОМЕТА: Тужна вест о смрти великог Николе Браце Павлишина (ВИДЕО)

FOTO: Jutjub Prinstskrin

Legendarni Nikola Braco Pavlišin, bivši rukometaš i jedan od najproduktivnijih banjalučkih trenera, preminuo je danas u Banjaluci u 77. godini.

Pod njegovom palicom stasavale su generacije rukometaša i rukometašica, koji su proslavili grada na Vrbasu.

- Ovo je nenadoknadiv gubitak, jer će naš Braco ostati zlatnim slovima upisan u istoriju ne samo sporta Banjaluke, nego i mnogo šire - reči su kojime se Rukometni klub Borac M:tel oprostio od legednarnog igrača koji je sa nepunih 17 godina debitovao za "crveno-plave" čiji je dres nosio u 122 utakmice i postigao 44 gola. 

Pavlišin je igrao i za banjalučku Mladost i Derventu, a poseban trag ostavio je stvaranjem novih rukometaša i rukometašica, između ostalih, Aleksandra Kneževića, Andreja i Nebojšu Golića, Gorana Stupara, Božidara Jovića. Amira Kahrimana, Mirzu Šarića, Dejana Malinovića...

Bio je jedan od osnivača Ženskog rukometnog klluba Rade Ličina, a zatim i Ženskog rukometnog kluba Borac.

- Dovoljno je reći Braco Pavlišin. To odmah budi asocijacije na rukomet, kako na školski, tako i na takmičarski. Braco je čovjek koji je više od 50 godina u rukometu, prvo kao igrač, a kasnije kao predani pedagog fizičke kulture, trener... - govorio je Abas Arslanagić na promociji Bracine knjige "Igrali smo se rukometa".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)