AMERIČKI FUDBAL: Dramatičan derbi i trijumf Vukova protiv šampiona

Novosti online

11. 05. 2021. u 13:38

AKTUELNI šampioni Srbije, Kragujevac Wild Boarsi, pretrpeli su poraz na svom terenu od Vukova Beograd, a večiti derbi u 3. kolu Prve lige američkog fudbala rešen je u dramatičnom finišu – 43:42.

АМЕРИЧКИ ФУДБАЛ: Драматичан дерби и тријумф Вукова против шампиона

FOTO: Promo/SAAF

Kragujevčani su imali šansu da meč uvedu u produžetke ekstra poenom, ali su se ipak odlučili da idu na sve ili ništa, što im se na kraju nije isplatilo, jer i pored dobre akcije nije uspela konekcija kvoterbeka Ajzee Vida sa Stefanom Đurićem.

Imali su gosti u dva navrata dva poseda prednosti (22:36 i 29:43). Odlično je funkcionisao napad Čopora kroz vazduh, Brentli je po dva puta za tačdaun pronašao Simovića i Todorova, a njima se među poenterima priključio i Kruzo Gongbej. Ipak, Veprovi su smogli snage da se u potpunosti vrate u meč, nakon što su u finišu postigli poene hvatanjem Đurića i trčanjem Hurda (42:43), posle čega je došlo do pomenutog raspleta i neuspešne konverzije za dva poena.

U narednom kolu, Veprovi idu u goste ekipi Novi Sad Wild Dogs, dok je tim Vukova slobodan u četvrtoj nedelji.

U jako uzbudljivoj utakmici 3. kola Prve lige Srbije između ekipa Banat Bulls i Blue Dragons Belgrade, pobedu je odneo nominalni domaćin, iako se igralo na stadionu FK Heroj gde svoje utakmice igraju Zmajevi. Posle dve promene vođstva i dva izjednačenja, ekipa Banata ipak je uspela da u četvrtoj četvrtini napravi dva tačdauna razlike. Zmajevi su prišli ponovo na tačdaun, ali odbrana nije uspela da zaustavi trčanja Kigana Lorensa u poslednja tri minuta i Bikovi su potrošili vreme do poslednjeg zvižduka (38:31).

Kigan Lorens postigao je četiri tačdauna za tim Banata, dok je sa druge strane Karson Oulet postigao tri tačdauna za Zmajeve. U narednom kolu Plavi zmajevi će dočekati Požarevac Pastuve, dok će Bulls putovati u Jagodinu na megdan sa Black Hornetsima.

U poslednjem okršaju kola, na Gradskom stadionu u Požarevcu, tim Novi Sad Wild Dogs bio je ubedljiv protiv novajlije u ligi sa 39:0. Nije Požarevac uspeo da nađe način da dođe do poena u drugom uzastopnom meču, a nažalost meč je obeležilo i nekoliko povreda. U sledećoj rundi, Požarevac će tražiti poene protiv Plavih zmajeva u Beogradu, dok će Novi Sad imati težak posao protiv Divljih veprova kod kuće.

Prva liga u američkom fudbalu, 3. kolo:

Wild Boars Kragujevac - Vukovi Beograd 42:43
Banat Bulls - Plavi zmajevi Beograd 38:31
Pastuvi Požarevac - Wild Dogs Novi Sad 0:39
Black Hornets Jagodina slobodni

4. kolo:

Plavi zmajevi – Požarevac Pastuvi

Novi Sad Wild Dogs – Kragujevac Wild Boars
Jagodina Black Hornets – Banat Bulls

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu