SEOSKE SPORTSKE IGRE: Minićevo bilo domaćin novog nadmetanja

Novosti online

16. 05. 2021. u 18:28

TREĆE ovogodišnje Seoske igre Sportskog saveza Srbije održane su u selu Minićevu u opštini Knjaževac.

СЕОСКЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ: Минићево било домаћин новог надметања

FOTO: SSS

Ova opština četvrta je po veličini u Srbiji, na samoj je granici sa Bugarskom, a najviši vrh naše zemlje - Midžor na Staroj planini nalazi se na teritoriji Knjaževca.

Na igrama u 10 disciplina učestvovale su ekipe iz sela: Minićevo, Vasilj, Trgovište i Debelica. Ekipa Vasilja zauzela je 4. mesto, ali ženama koje su prikazale ogroman takmučarski duh u odbojci moramo odati veliko priznanje kao i čestitke za pobedu u šahu. Trećeplasirana ekipa Debelice bila je najbrža u poligonu, ali i najsnažnija i spretnija u narodnom rvanju. Drugo mesto izborila je ekipa domaćina Minićevo sa tri prva mesta i to u fudbalu, nadvlačenju konopca i obaranju ruku.

Najbolja ekipa koja će predstavljati Knjaževac na regionalnom takmičenju u avgustu je selo Trgovište. Bili su ubedljivo najbolji u bacanju kamena s ramena, nadvlačenju štapa, odbojci i skoku u dalj.

Takmičari su poveli i svoju decu pa je sa fizičkim aktivnostima nastavljeno i posle rakmičenja. Čim se strunjača oslobodila mališani su se rvali, a onda prešli da trče preko prepreka na poligonu spretnosti. Čini se da će Knjaževac i u budućnosti imati dobre takmičare.

FOTO: SSS

Seoske igre imaju za cilj i upoznavanje tradicija različitih krajeva naše zemlje. Tako je Turistička organizacija opštine Knjaževac na otvaranju prikazala zašto Knjaževac nosi zvanje izuzetne destinacije Evrope. Prikazana je "Molitve pod Midžorom" na prizrensko-timočkom dijalektu, deo "Đurđevdanske molitve" koja je na UNESCO-voj listi nematerijalne kulturne baštine. Sledeća opština domaćin takmičenja je Vlasotince.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?