MOŽDA JE FEDERER POPULARNIJI, ALI NOVAK JE NAJVEĆI U ISTORIJI: Slavni britanski teniser veruje da Đoković može do kalendarskog gren slema

Novosti online

24. 08. 2021. u 17:09

SLAVNI britanski teniser Tim Henman smatra da Nobvak Đoković ima istorijsku šansu da osvoji kalendarski grend slem i time potvrdi da je najveći svih vremena.

МОЖДА ЈЕ ФЕДЕРЕР ПОПУЛАРНИЈИ, АЛИ НОВАК ЈЕ НАЈВЕЋИ У ИСТОРИЈИ: Славни британски тенисер верује да Ђоковић може до календарског грен слема

FOTO: AP/Tanjug

S druge strane, Henman ističe da je Rodžer Federer znatno popularniji među ljubiteljima tenisa.

"Imate dve različite priče. Kada se priča o tome ko je najveći igrač i najbolji, tu dolazimo do brojki i Đoković će dobiti tu trku. Ako se pak priča o uticaju i popularnosti, to je trka u jednom pravcu i nema sumnje da je Federer najpopularniji igrač koji je ikad igrao ovaj sport", rekao je Henman u analizi za Amazon prajm.

Britanac kaže da je naredni US Open istorijski za Novaka Đokovića.

"Ako Novak stigne do 21. grend slema, moraćete da kažete da je on taj koji vodi u debati ko je najveći, a dodajte tome i kalendarski Grend slem i to će da ga izdigne na sasvim drugi nivo. Onda bi bio najbolji teniser svih vremena. To naglašava kakav je ulog sada za Novaka i šta bi mu ta pobeda na US Openu značila", dodao je Britanac.

"Velika trojka" polako gubi snagu, Federer i Nadal ne igraju i polako padaju na listi, ali Novak je taj koji se odlično drži u borbi sa igračima koji dolaze.

"Ta trojka je prevazišla sve u ovom sportu, ne privlače samo navijače, otišli su iznad svega. I neće biti samo to da je ovo turnir na kome će Novak biti protiv svih ostalih. U pitanju je meč Novaka protiv svih i istorije. To što je osvojio prva tri slema u godini je neverovatno. Federer je osvajao tri slema u godini tri puta, ali je Rolan Garos bio problem, jer je Rafa bio predobar".

Henman veruje da će neuspeh prošle godine na US Openu, kada je diskvalifikovan, kao i poraz na Olimpijskim igrama, biti sada od pomoći Đokoviću.

"Taj problem koji je imao prošle godine na US Openu i poraz u Tokiju će mu sada pomoći. Izbacio ih je iz sistema. Još više će se fokusirati i osećam da će se i zvezde poklopiti za njega. Biće neverovatno teško pobediti ga u tri seta. Sjajno je za tenis da neko ima takvu priliku kao on sada", zaključio je Henman.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade