PRLJAVI HARI(S)! Južnoafrički teniser hoće da ruši "veliku trojku" i šalje ih u istoriju: "Novak je naišao na teškog protivnika"

Novosti online

18. 09. 2021. u 16:42

JUŽNOAFRIČKI teniser Lojd Haris ovog ponedeljka je ostvario najbolji plasman u karijeri - 31. mesto, a taj uspeh ga je izgledo malo previše poneo.

ПРЉАВИ ХАРИ(С)! Јужноафрички тенисер хоће да руши велику тројку и шаље их у историју: Новак је наишао на тешког противника

FOTO: EPA

Istina da je Haris ove godine ostvario nekoliko zapaženih rezultata, uključujući i pobedu nad Rafaelom Nadalom u Vašingtonu, ali izjava kako je kucnuo čas da on i njegova generacija pošalju u istoriju "Veliku trojku" je u najmanju ruku odraz nepoštovanja prema trojici najboljih tenisera svih vremena, od kojih su dvojica ionako praktično već penzioneri.

- "Nova generacija" kuca na vratima. Ako pogledate prvih 50 sada, sada ima više mladih igrača među njima nego ikad u poslednjih 20 godina. Ože Alijasim je imao sjajnu seriju na US openu, kao i Hurčak, Rud je osvojio tri titule ove godie... Te momke dugo znam, iz juniorskih dana i i lepo je videti kako napreduju. Mislim da je vreme da Veliku trojku pošaljemo u istoriju i da preuzmemo kormilo svetskog tenisa - poručio je Haris.

Heris je na nedavno završenom Ju-Es openu stigao do četvrtfinala, što mu je najveći gren slem uspeh. Prokomentarisao je finale na Flešing medouzu, u kome je predvodnik "Nove generecije" Danil Medvedev sprečio Novaka Đokovića da uzme kalendarski gren slem i 21. mejdžors titulu.

- Novak je bio nezadrživ ove sezone sve do poslednjeg meča. Mislim da je naišao na izuzetno teškog protivnika tog dana. Danil je igrao jako dobar tenis tokom celog leta i on je simbol te nove generacije - zaključio je Afrikanac.

BONUS VIDEO - ODUŠEVLjENjE KAO NIKAD PRE: Vajda slavi Novakovu pobedu
 

(Mocartsport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RASIPANJE HRANE: Globalni problem koji ima duboke ekološke, ekonomske i socijalne posledice