PRVI JUNIOR SRBIJE: Lozničanin Saša Marković, velika nada srpskog tenisa

V.Mitrić

22. 09. 2021. u 20:47

PETNAESTOGODIŠNjI Lozničanin Saša Marković, koji tenis trenira od sedme godine, prvi je na Juniorskoj rang listi Teniskog saveza Srbije, na kojoj su rangirani igrači tenisa u našoj zemlji do 18 godina.

ПРВИ ЈУНИОР СРБИЈЕ: Лозничанин Саша Марковић, велика нада српског тениса

FOTO: Porodični arhiv

Uporedo pohađa, vandredno, Srednju školu "Sveti Sava" u Loznici, zbog obaveza u sportu, odlaska na turnire i takmičenja.

- Već imam dobra iskustva i mogu da kažem, s pravom, da je tenis zahtevan sport, kao i da je potrebno mnogo odricanja i posvećenosti ako zeliš da budeš u samom vrhu - kaže ovaj raskošni talenat iz Loznice, koji trenira u sportskom rektreativnom centru "Sport maks M" u Loznici, pod budnim okom trenera Aleksandar Jovanovića, takođe Lozničanina, a pomaze mu i Matija Tesić, koji je njegov sparing partner.

U pripremnom periodu, trenira četiri sata dnevno. Kondicione treninge ima četiri puta sedmično od po sat i po.

- Pre svakog meča sa mojim trenerom analiziram protivnike i spremam taktiku za susret priča mladi teniser, nada Srbije i dodaje:

- To je gotovo podjednako važno u ovom sportu kao i tehnika i fizička sprema. U finalima nijanse odlučuju, pa se trudim da budem disciplinovan i da se držim svega što se dogovorimo i isplaniramo. Nakon višegodišnjeg posvećenog treniranja, ove godine požrtvovan rad i višečasovni treninzi su se isplatili i uspeo sam da postignem zapažene rezultate. Naime, na ITF turniru na Zlatiboru, septembra meseca ove godine, trijumfovao sam u singlu i u dublu. Od postignutih rezultata izdvojio bih i osvojeno prvo mesto na turniru "Tennis Europe - Niš", prvo mesto na "Otvorenom prvenstvu Beograda", prvo mesto na, "Otvorenom prvenstvu Pančeva" i drugo mesto na "Kupu Srbije".

FOTO: Porodični arhiv

Do sad je osvojio oko 40 pehara i medalja i trenutno je 830 igrač na svetskoj juniorskoj rang listi .

- Tenis individualni sport i da sve zavisi od pojedinca na terenu, ali iza koga stoji požrtvovan rad, čitav tim, treneri i porodica - priča Saša. - Troškovi bavljenja ovim sportom su veliki i zahtevaju odricanje igrača i trenera i cele porodice.

- Svaki vid pomoći grada Loznice ili države bili bi više nego dobrodošli i omogućili bi da se još uspešnije bavim ovim sportom i da postižem još zapaženije rezultate.

BONUS VIDEO: Oproštaj Novice Veličkovića pred punom Arenom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu