"NOVAK JE U GLAVI POSTAO UBICA": Bivši francuski teniser biranim rečima govorio o Đokoviću
BIVŠI francuski teniser Olivije Patijens govorio je o najboljem igraču sveta Novaku Đokoviću.
Njih dvojica su se sastali jednom u karijeri. Bilo je to 2007. godine u trećem kolu Rolan Garosa kada je Srbin slavio u pet setova (7:6, 2:6, 3:6, 7:6, 6:3).
Patijens kome je najbolji plasman na ATP listi bio 87. mesto istakao je da nije mogao ni da zamsili da će Novak imati ovako uspešnu karijeru.
- Nisam mogao da zamislim da će ostvariti sve ovo. Ali smo videli da je i sa 20 godina bio jako čvrst. Napredovao je tehnički, fizički, u glavi je postao "ubica". Niko nije mogao da predvidi da će osvojiti 20 grend slemova. To je nemoguće - rekao je Patijens.
Đoković uvek nagradi rivale kada naprave dobar potez na terenu.
- Istina je da je bio povremeno kritikovan. Ali prema meni se ponašao 'sa klasom'. Nije uvek lako biti besprekoran. Čak i da je izgubio taj meč, imao bi istu karijeru, pa se to ne bi mnogo promenilo. Rekao mi je da sam dobro igrao, video sam da je bio iskren - zaključio je bivši francuski teniser.
Novak je te 2007. godine stigao do polufinala Rolan Garosa, ali je tu poražen od Rafaela Nadala.
Podsetimo, naredni turnir na kome bi Đoković trebalo da učestvuje je Masters u Indijan Velsu (7. oktorbar - 17. oktobar).
BONUS VIDEO: Novak Đoković odmara na jahti Janka Tipsarevića
Preporučujemo
ZASTRAŠUJUĆE! Zagubio je dobitni tiket, a kada je pronašao onog ko ga je "podigao" zapalio mu je kuću (VIDEO)
"Kladioničarske priče" Milana Đurice su video-projekat kompanije Novosti namenjen svim ljubiteljima sportskog klađenja koji mogu da uživaju u zanimljivim pričama najpoznatijeg srpskog tipstera i njegovih gostiju.
28. 12. 2024. u 10:05
ČASTIO SE ZA NOVU GODINU: Granit Džaka došao u Srbiju
Jedan je od najomraženijih fudbalera među Srbima. Ali baš on, Granit Džaka, na teritoriju Srbije je došao.
31. 12. 2024. u 19:42
ISTINA O SLANINI I SVINjSKOJ MASTI: Stručnjaci otkrivaju - šta zaista jedemo
TRADICIONALNE namirnice poput svinjske masti, slanine i luka zauzimaju posebno mesto u kulinarskoj tradiciji mnogih regija, posebno na ovim prostorima.
31. 12. 2024. u 15:10
Komentari (0)