ZAVRŠEN LEJVER KUP: Evropi četvrti trijumf u isto toliko izdanja, Ostatak sveta osvojio samo jedan poen

Novosti online

27. 09. 2021. u 21:02

SELEKCIJA Evrope i četvrti put je savladala tim Ostatka sveta u Lejver kupu, koji se održava od 2017, a na takmičenju u Bostonu ukupan rezultat je bio 14:1 za tenisere sa Starog kontinenta.

ЗАВРШЕН ЛЕЈВЕР КУП: Европи четврти тријумф у исто толико издања, Остатак света освојио само један поен

FOTO: EPA

Već posle dva dana takmičenja Evropa je imala nedostižno vođstvo od 11:1, ali pravila i bodovanje su takvi da tek trećeg dana može da se osigura pobeda.

Odlučujuće poene selekciji Starog kontinenta doneli su Andrej Rubljov i Saša Zverev koji su u dublu savladali američko-kanadsku kombinaciju Rajli Opelka-Denis Šapovalov sa 6:2, 6:7, 10:3.

Jedini poen za Svet doneli su Izner i Šapovalov pobeom nad Beretinijem i Zverevim u dublu prvog dana.

Ovo je bilo četvrto izdanje Lejver kupa, takmičenja koje je po uzoru na Rajders kup u golfu, osmislio Rodžer Federer i prvo na kome nije učestvovao nijedan od članova Velike trojke svetskog tenisa. Evropljani su sva četiri puta pobđivali, ali nikad sa ovolikom razlikom.

Novak Đoković je nastupio 2018. godine, a jedini igrači koji su nastupili na svim turnirima su Aleksandar Zverev za Evropu, odnosnoi Nik Kirjos i Džon Izner za Ostatak sveta.

Selektori ekipa su stari rivali Bjern Borg i Džon Mekinro.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SVETSKI DAN SRCA: Aktivan pristup može spasiti živote