DA LI JE OVO POTVRDA DA ĐOKOVIĆ IGRA?! Novak "preživeo" još jedan dan, vreme je da se Australija preda!

A. Ilić

13. 01. 2022. u 07:50

NISU ni danas stvari ništa jasnije, samo je agonija produžena.

ДА ЛИ ЈЕ ОВО ПОТВРДА ДА ЂОКОВИЋ ИГРА?! Новак преживео још један дан, време је да се Аустралија преда!

Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Novak Đoković najverovatnije će braniti titulu u Australiji, iako još uvek nije dobio potvrdu ministra Aleksa Hoka da ga neće deportovati.

Osmodnevna agonija ni danas neće doživeti svoj epilog, Hok i dalje ćuti, nije jasno zbog čega je teško reći - "Novače, igraš, ili Novače, ne igraš".

Đoković je se uzdigao iznad tenisa, događaji u Australiji pokazali su koliko je Srbin važan celom svetu, a ruku na srce, nije da će australijske vlasti mučenjem Srbina oprati sve grehe prema svojim sunarodnicima koje čine u prethodne dve godine.

Zatvaranja, zabrane ulaska, zabrane izlaska iz zemlje, prazni rafovi u prodavnicama, nije breme koje na plećima treba da nosi Novak Đoković, već Morison, Endrjuz, Hok i drugi političari koji amaterski upravljaju zemljom pod patronatom "štitimo vas, to je za vaše dobro".

O tome kolika kontrola i red u Melburnu zapravo vladaju najbolji je pokazatelj Bernard Tomić, teniser koji je gotovo na kolenima molio australijske vlasti "ljudi, testirajte me, imam koronu", toliko je siguran bio u to da je sudiji na meču ponudio opkladu - "dugujem ti večeru ukoliko za tri dana ne budem pozitivan na testu"... On je upravo dok ovo pišemo dobio potvrdu da je pozitivan.

Ni danas nismo dobili odluku o Đokoviću, a po svemu sudeći, nećemo je ni dobiti, jer ovakav cirkus ne zaslužuje kraj, možda je upravo to i cilj nemuštih političara Australije, da na Đokoviću i u narednim danima sakupljaju jeftine poene.

Do tada, na Tviteru Australijan opena jasno piše ono što smo svi želeli da pročitamo, iako nisu želeli da nam to dozvole...

- Prvi nosilac, i devetostruki šampion AusOpena Novak Đoković odbranu titule počeće protiv Miomira Kecmanovića - piše na zvaničnom Tviter nalogu Australijan opena, a to je upravo ono jedino što nas zanima.

Da li je to signal predaje australijskih vlasti, ili možda zatišje pred buru, biće nam jasnije možda sutra, jer odluku danas nećemo da dobijemo.

Ostanite i dalje uz portal "Novosti sport" i prvi saznajte najnovije vesti o tome šta se dešava na teme vezane za Australijan open, a, naravno, i one u kojima je glavni junak Novak Đoković.

BONUS VIDEO: Poznati širom sveta oduševljeni pobedom Novaka Đokovića na sudu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)