PRESELITI GREND SLEM IZ AUSTRALIJE! Zahtev zbog odnosa prema Đokoviću

G. ČVOROVIĆ

14. 01. 2022. u 14:19

- Malo je moguće, ali nije nemoguće – prokomentarisao je kopredsednik Međunarodnog udruženja teniskih novinara Sajmon Kambers inicijativu da se turniru u Melburnu oduzme zvanje grend slema.

ПРЕСЕЛИТИ ГРЕНД СЛЕМ ИЗ АУСТРАЛИЈЕ! Захтев због односа према Ђоковићу

Foto: AP

(Od stalnog dopisnika: PARIZ)

ZBOG načina na koji se australijske vlasti odnose prema Novaku Đokoviću, pojavili su se i glasovi da bi Australija mogla da izgubi organizaciju jednog od četiri godišnja grend slema!

Da to nije isključeno, smatra i kopredsednik Međunarodnog udruženja teniskih novinara, Britanac Sajmon Kambers.

- Malo je moguće, ali nije nemoguće – smatra Kambers.

Iako je naglasio da je još rano da bi se razmišljalo o toj mogućnosti "i pored dosta kritika ne samo zbog toga kako je sve vođeno oko Novaka, već i zbog načina komunikacije Tenis Australije", jasno je da je i to jedna od mogućnosti.

Razloge zbog kojih Kambers vidi da bi Australija mogla da zadrži organizaciju grend slema je i to što je dosta uložila u ovaj turnir, naročito u poslednjih dvadesetak godina.

- Igrači vole ovaj turnir, ali bilo je pretnji poslednjih godina da bi turnir mogao da bude premešten negde u Azijsko-pacifičku zonu. Ima drugih zemalja koje bi volele da organizuju grend slem – kaže kopredsednik Međunarodnog udruženja teniskih novinara, navodeći da bi takva promena zahtevala i promenu ionako komplikovanog kalendara.

I na društvenim mrežama je bilo dosta komentara na tu temu. Između ostalog, neki učesnici smatraju da bi turnir možda u budućnosti trebalo premestiti u neku zemlju gde su pravila manje stroga, u korist teniske igre, da ne bi bilo novih komplikacija poput ovih s kojima se susreo Novak Đoković.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

POSTAVIO DOMAĆI ZADATAK: Novak Đoković obara sve rekorde