NOVAK Đoković i dalje ne zna da li će nastupiti na ovogodišnjem Australijan openu. Najbolji teniser sveta daje iskaz Ministarstvu posle kojeg bi dosta toga moglo da bude jasnije.

Visoki

14.01.2022. 21:57

Kako moze na vladavinu prava i zakone da se pozivaju u drzavi u kojoj je ministrova iznad sudijine? "Nesto je trulo u drzavi Danskoj", rece Šekspir. Vratice se bumerang...

svetlana

15.01.2022. 01:58

U normalno uredjenim demokratskim zemljama ni jedan ministar ni politicar ne moze da ponisti odluku suda. Smatrala sam australiju ( namerno malim slovima) demokratskom zemljom, ali covek gresi i uci celog zivota. Grese i Noletovi roditelji kako se obracaju javnosti medijima ipolitickim predstavnicima Australije, jer samo dodalu ulje na vatru. Sta misli Noletov otac kad kaze " Taj prvi covek australije. Skot , cije ime sve govori na srpskom da ce olaksati Noletu sudjenje ?

Smib

15.01.2022. 07:09

Paradoksi anglosaksonskog prava vec su vidjeni. Sa jedne strane na sudjenju Srbima u Hagu, onda na sudjenju Oskaru Pistoriusu, koji je iz zatvora navodno pusten. Potom paradoks na primeru sudjenja Novaku Djokovicu. On je ocito namamljen u neprijateljsko okruzenje sa unapred formulisanom politicko-lobistickom osudom. Svojim "slucajem" (koji nije slucajan vec nameran) treba da potvrdi da sistem funkcioniše. Paradoks je da je prema anglosaksonskom sudu dokazao nevinost na osnovu cega je pusten. Po svemu sudeci izgleda samo da bi bio zlostavljan od strane vlasti pod kojom je legalno ponovo izlozen kadija te tuzi kadija ti ukida vizu sudjenju, politickom lincu i orkestriranoj osudi dela lokalne i globalne javnosti koja ga koristi kao žrtvenog jarca da na njega projektuje sva svoja nezadovoljstva, licnu i patologiju sopstvenog drustva. Na kraju, ako uopšte ima kraja nasilju i socijalnoj patologiji on je i dalje bez osude drzan u zatvoru umesto da se brani sa slobode i radi svoj posao da tom istom bolesnom drustvu korisno strukturise vreme dok gleda tenis umesto da razmišlja kakvo drustvo gradi ruseci ideale mladih ljudi kojima je Novak bio i jeste uzor.

Dragan

15.01.2022. 08:55

У свест људи полако (и коначно) продире истина (иза велова самохвалисања, лукавости, лажи...) шта је то запад и западна "демократија"