ZVEREV ZAUSTAVLJEN U OSMINI FINALA: Nemac završio učešće na AO, Kanađanin zakazao duel sa Nadalom

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

23. 01. 2022. u 08:23

NEMAČKI teniser Aleksandar Zverev će morati još da sačeka na prvu grend slem titulu. Njega je u osmini finala Australijan opena pobedio Kanađanin Denis Šapovalov 6:3, 7:6(5), 6:3.

ЗВЕРЕВ ЗАУСТАВЉЕН У ОСМИНИ ФИНАЛА: Немац завршио учешће на АО, Канађанин заказао дуел са Надалом

FOTO: AP/Tanjug

Deportovan je Novak Đoković iz Australije, nije mu omogućeno da brani trofej i automatski su porasle šanse pre svega trećem igraču sveta da može da dođe do kraja, ali isprečio se 22-godišnjak rođen u Tel Avivu.

Momak iz Hamburga je već na startu meča mogao da napravi brejk, no propustio je dve prilike. Ono što nije on uradio, jeste Šapovalov u četvrtom gemu. Tu predost je držao do kraja seta i došao do prednosti.

Očekivala se reakcija Nemca. Iako je na početku drugog segmenta meča izgubio servis, uspeo je u nastavku da napravi dva brejka i dođe u situaciju da servira za izjednačnje. Ipak, odigrao je veoma loš gem i taj poklon je prihvatio 14. na ATP listi i u taj-brejku rešio set.

SLAVI Denis Šapovalov/FOTO: AP/Tanjug

Upalila se crvena lampica kod Zvereva, bilo je jasno da je u teškoj situaciji i da mora nešto da promeni ako želi da ostane na turniru. No, naleteo je na raspoloženog Šapovalova koji je nakrcam samopouzdanjem napravio brejk na startu trećeg seta i tu prednost čuvao do kraja.

Ova pobeda Kanađanina jeste iznanđenje posebno ako se zna da je Nemac pretendovao na prvu grend slem titulu, ujedno i čelnu poziciju na ATP listi. Umesto toga usledio je težak udarac kakav nije očekivao.

Šapovalov će u četvrtfinalu odmeriti snage sa Rafaelom Nadalom koji je sa maksimalnih 3:0 pobedio Francuza Adrijana Manarina.

BONUS VIDEO: Navijači na veličanstven način dočekali Novaka

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)