ĐOKOVIĆ I FEDERER U OČAJU: Rafael Nadal "vara" i piše istoriju

Novosti online

25. 01. 2022. u 08:38

DA je neko pre pola godine rekao da će Rafael Nadal biti najbliži tituli GOAT u januaru 2022, svi bi ga proglasili "neznalicom".

ЂОКОВИЋ И ФЕДЕРЕР У ОЧАЈУ: Рафаел Надал вара и пише историју

Foto: AP

A sada, spletom nesrećnih okolnosti, pogotovo po Novaka Đokovića, Španac ima istorijsku šansu da osvoji 21. grend slem i pobegne Srbinu i Rodžeru, koji su na 20 titula na najvećim turnirima.

Naime, Rafael Nadal je posle velike borbe u pet setova savladao Denisa Šapovalova - 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3 i tako se plasirao u polufinale Australijan opena.

"Bik sa Majorke" je na dva meča od istorije. Ipak, trijumf nad Kanađaninom je ostao u senci ponašanja velikog Španca. 

Nadal je posle ubedljiva dva seta delovao kao u stara dobra vremena, a onda kada se Šapovalov vraćao u meč Rafa je krenuo sa "varanjem", starim trikovima. Španac je odugovlačio sa servisom, što je i te kako iznerviralo Kanađanina. 

Denis je ušao u rat sa sudijama, a onda između četvrtog i petog seta vrhunac bezobrazluka Nadala, kada je otišao u svlačionicu i prekoračio svaku vrstu pauze, nije dobio ni opomenu od sudije.

To kao da je nokautiralo Šapovalova, odmah je izgubio svoj servis, a ispostavilo se kasnije zbog toga i meč.

Denis mora da namešta glavu, Rafa ide ka istoriji, a Đoković i Federer u očaju gledaju kako opet jedan postaje GOAT. Ruku na srce, ima još dve prepreke, a kako igra Nadal neće mu biti nimalo lako.

Španac će u polufinalu igrati sa pobednikom duela Mateo Beretini i Gael Monfis.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (13)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)