MAJICE SA LIKOM PENG ŠUAI SAD DOBRODOŠLE? Australijanci promenili ploču posle optužbi da su kukavice

Novosti online

25. 01. 2022. u 10:13

SADA možete da nosite majice sa likom Peng Šuai, drug Tajli je rekao da je kineska teniserka u pravu. Legendarna replika iz filma Varljivo leto 1968. najbolje opisuje poslednju odluku direktora Australijan opena, a ona glasi da su majice sa likom i podrškom Pengovoj sada dobrodošle.

МАЈИЦЕ СА ЛИКОМ ПЕНГ ШУАИ САД ДОБРОДОШЛЕ? Аустралијанци променили плочу после оптужби да су кукавице

EPA-EFE/WU HONG

Organizatori AO pretrpeli su teške kritike nakon što je žena koja je nosila majicu sa natpisom "Gde je Peng Šuai" izbačena sa tribina Rod Lejver arene. Sve je kulminiralo izjavom legendarne Martine Navratilove koja je ovaj potez nazvala kukavičkim i optužila Tenis Australiju da je kapitulirala pred Kinom.

Kineska teniserka je u centru pažnje od novembra, kada je na društvenim mrežama objavila da je bila primorana na seksualni čin da bivšim vicepremijerom Kine. Nije je bilo nedeljama u javnosti, da bi se u decembru pojavio video u kom je rekla da nikada nije nikog optužila za seksualno nasilje i da su je pogrešno razumeli.

Podsetimo, VTA je suspendovala sve turnire na teritoriji Kine, a za njenu sigurnost su i dalje svi ozbiljno zabrinuti.

Kreg Tajli se sada brani da problem nikad nije ni bio u majici, nego u pokušaju da se omete održavanje turnira.

- Slažemo se sa VTA po pitanju bezbednosti Peng Šuai, ali imamo i striktne uslove pojavljivanja na tribinama. To znači, ako ste došli da ometate turnir, bezbednost i privatnost igrača, onda niste dobrodošli. Ali ako dođete u majici na kojoj piše "Gde je Peng Šuai", to je u redu. Postojala je sumnja u namere osobe koja je nosila tu majicu, ali u međuvremenu smo kontaktirali sa njom i obavestili je da je dobrodošla, pod uslovom da ponese samo majicu, ali ne i transparent, jer to nije dozvoljeno na tribinama. Nije važno da li je na transparentu politička ili komercijalna poruka, naše obezbeđenje je trenirano da reaguje u interesu zajednice - rekao je Tajli.

Već u utorak viđeno je nekoliko ljudi u majicama sa likom kineske teniserke i rečima podrške.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju