NOVAKU SE "LJULJA" TRON: Medvedev nakon pet setova i neverovatnog preokreta slomio Kanađanina

A. Ilić

26. 01. 2022. u 14:24

DRUGI teniser sveta Danil Medvedev dobio je nakon velikog preokreta Feliksa Ožea-Alijasima 3:2 u setovima.

НОВАКУ СЕ ЉУЉА ТРОН: Медведев након пет сетова и невероватног преокрета сломио Канађанина

FOTO: Tanjug

Danil Medvedev je pokazao veliku mentalnu snagu u meču protiv sjajnog Feliksa Ožea-Alijasima. Gubio je Rus 2:0 u setovima, a potom smogao snage da sjajnog rivala pošalje nazad u Kanadu.

Gledali smo fantastičan tenis koji je u pet setova prikazao svu čar teniske igre. Ože-Alijasim je imao svojih prilika, ali je na kraju presudilo iskustvo drugog tenisera sveta.

Ovom pobedom Medvedev se našao u polufinalu, gde će imati priliku da se bori za trofej i eventualno preuzimanje prve pozicije na ATP rang-listi, gde bi sa trona "skinuo" Novaka Đokovića.

Velika borba - prvi set Kanađaninu

Prvi set igrali su rivali gem za gem. U četvrtom gemu ruski teniser pritiskao je Kanađanina. Na 15:30 odigrali su dugačak poen, koji je sjajnim forhendom osvojio Ože-Alijasim, nakon čega je vezao dva poena i lako došao do gema.

Kada se očekivalo da će Medvedev vršiti pritisak na Ožea, Kanađanin je sjajno zaigrao, te rivalu nije dozvolio da ga slomi i napravi brejk.

Došao je Feliks do brejka u 11. gemu. Poklonio je Medvedev rivalu gem nakon strašne forhend paralele. Sve što je u prethodnom stekao Ože-Alijasim je ispustio. Napravio je četiri greške, išli smo u taj-brejk.

Tu je uspešniji bio Kanađanin koji je nakon uvodnog egala, nakon 2:2, vezao dva poena, da bi na kraju imao tri gem lopte, iskoristio je prvu za 1:0 u setovima.

FOTO: Tanjug

Feliks Ože-Alijasim ubedljiv u drugom setu

Medvedev je bio van ritma na startu drugog seta. Ože je imao brzo 2:0. Potom je kanadski teniser potvrdio brejk i otišao na 3:0.

U četvrtom gemu drugi teniser sveta upisao je prvi gem na svoj konto. Uspeo je da podigne nivo igre, ali je Feliks održavao brejk prednosti. Nije imao rešenja Medvedev u drugom setu, koji je lako dobio Feliks Ože-Alijasim 6:3.

FOTO: Tanjug

Kiša i novi taj-brejk, Medvedev smanjio zaostatak

Počeo je u trećem setu da se budi Medvedev. Dobio je prvi gem, potom Alijasim dolazi do izjednačenja, a nakon toga Medvedev uspeva da spasi brejk loptu. Odatle je krenuo preokret za ruskog tenisera.

Uspeo je Medvedev da zaigra lepršavo, napravio je nekoliko atraktivnih poena, nakon čega se probudila i publika. Nakon sedam odigranih gemova nije bilo brejka. Da bi na 4:4 Ože pri rezultatu 0:30 poklonio gem rivalu.

Uspeo je kanadski teniser da se izvuče iz problema u koji je upao, te je i on napravio brejk. Imao je sreće kod rezultata 30:30, loptica je zakačila mrežu, ali je pala u polje Medvedeva koji je imao problema da je stigne. Ponovo se igrao taj-brejk.

Kiša je počela da pada, a tada je Feliks Ože-Alijasim dozvolio rivalu da napravi mini-brejk. Usledio je prekid igre kako bi se zatvorio krov stadiona. Prijala je pauza Medvedevu koji do kraja vezuje pet poena i smanjuje zaostatak za rivalom na 2:1 u setovima.

FOTO: Tanjug

Medvedev izjednačuje nakon lavovske borbe

Četvrti set doneo je lavovsku borbu i fantastičnu igru na obe strane. Igralo se kao u prvom setu, gem za gem na startu. Nije bilo brejka na startu, a nakon 2:2 zapretio je Feliks. Ože-Alijasim imao je 0:30, Medvedev je ipak uspeo da odoli njegovim naletima.

Nije bilo brejka ni nakon osam odigranih gemova, a zanimljivo je da nije bilo mnogo grešaka na servisu obojice. Pokušao je Medvedev da izvrši pritisak na rivala, ali Feliks odličnim as servisom spasava brejk loptu i na kraju dolazi do gema.

Ipak, održavao je ritam Medvedev, a Feliks Ože-Alijasim je napravio duplu servis grešku - 5:5. Nakon toga Medvedev je došao do brejka, servirao je za set. Ključni poen odigran je na 40:40, Medvedev je odigrao volej, a potom i as za 2:2 u setovima.

FOTO: Tanjug

Danil Medvedev u polufinalu nakon fantastičnog petog seta

Dobio je Kanađanin prvi gem u petom, odlučujućem setu, sa 40:0, potom je imao tri brejk prilike na servis ruskog tenisera, ali je tada Rus pokazao sav svoj kvalitet i uspešno odoleo naletima rivala za 1:1.

Potom je Aliasim imao za čime da žali. Imao je lepu priliku na svoj servis, ali mu je glava bila u prethodnom gemu, dva puta odservirao je duplu servis grešku. Rus je tada bio u znatno povoljnijoj situaciji.

Usledio je gem na servis Medvedeva, koji je brzo došao do 40:0, a potom napravio grešku, da bi već u narednom poenu atraktivno izašao na mrežu gde je potvrdio brejk - 3:1. Peti gem pripao je Kanađaninu koji se dosta mučio.

FOTO: Tanjug

Imao je dve gem lopte, a potom dozvolio rivalu da izjednači, da bi na kraju ipak dobio gem. U pauzi između brejkova Kanađaninu je pružana medicinska pomoć. Nije mu prijala pauza, Alijasim je gem na servis Medvedeva izgubio 40:0.

Već u narednom, šestom gemu, viđena je velika borba. Imao je gem loptu Kanađanin, ali je Medvedev pritisnuo rivala i došao do izjednačenja. Uspeo je Alijasim na kraju da dobije gem -3:4.

Deveti gem počeo je Medvedev as udarcem. Potom jednom prelepom paralelom dolazi do 30:0. Danil Medvedev došao je do dve gem lopte, Feliks Ože-Alijasim dobro je odgovorio na agresivan bekhend rivala, a potom je došao i do izjednačenja.

FOTO: Tanjug

Medvedev je tada napravio duplu servis grešku, a Kanađanin je imao brejk loptu - ipak, Medvedev maestralnim servisom koji je išao 202 kilometara na sat dolazi brzo do gem lopte. Dve gem lopte imao je Medvedev u ovom, atomskom gemu, drugu je iskoristio za 5:3.

Sav pritisak pao je na Feliksa Ožea-Alijasima koji je servirao za ostanak u meču. Imao je loptu na reketu Danil Medvedev, ali ju je izbacio van granica terena, te je rival imao 30:15. Kanađanin nakon fantastičnih razmena i 40:30 dolazi do gem lopte, nakon nekoliko izjednačenja Feliks dolazi do 5:4.

Medvedev je dobio priliku da servira za pobedu, iako je u jednom momentu imao dva seta zaostatka. Nije dobro Rus počeo, dva puta je poslao lopticu u aut nakon odličnih riterna rivala koji dolazi do 30:0. Dve brejk lopte imao je kanadski teniser i priliku da set uvede u razliku, prvu je nakon nestvarne razmene spasao Danil Medvedev. Od gotovog je napravio veresiju Alijasim, te je Danil Medvedev imao meč loptu koju je iskoristio za konačnih 3:2 u setovima.

Ruskog tenisera u borbi za finale očekuje sjajni Stefanos Cicipas koji je rutinski pobedio Janika Sinera.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri