IZAZOV: Novak Đoković stiže u zemlju u kojoj je 100% stanovništva vakcinisano

Novosti online

26. 01. 2022. u 15:24

NOVAK Đoković ne igra na Australijan openu 2022. jer je iz Australije proteran kao "osoba koja predstavlja opasnost po zdravlje i red u toj zemlji", ali uskoro će ponovo igrati tenis.

ИЗАЗОВ: Новак Ђоковић стиже у земљу у којој је 100% становништва вакцинисано

Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

I to u državi u kojoj je 100% stanovništva bar jednom vakcinisano protiv SARS-CoV-2 koronavirusa.

Đoković treba uskoro da otputuje u Ujedinjene Arapske Emirate, kako bi učestvovao na tamošnjem turniru u Dubaiju.

Na tom takmičenju iz ATP serije 500 nije obavezna potvrda o vakcinaciji (Đoković je, prilikom nedavnog ulaska u Australiju, službenicima granične policije rekao da se nije vakcinisao, a to je potom otkriveno u sudskim spisima koji su postali javni), a ni za ulazak u pomenutu državu Đokoviću ne treba potvrda da je primio vakcinu protiv koronavirusa, tako da će nesmetano moći da učestvuje na turniru.

To takmičenje je na programu od 21. do 26. februara.

Uz Novaka, od članova Top 20 biće u Dubaiju i Andrej Rubljev (6. na ATP listi), Feliks Ože-Alijasim (9), Janik Siner (10), Hubert Hurkač (11), Denis Šapovalov (14), Aslan Karacev (15), Roberto Bautista Agut (18) i Gael Monfis (20).

Pored njih, prijavljeni su i Basilašvili, Evans, Čilić, Hačanov, Heris, Fučovič, Filip Krajinović, Bublik, De Minor, Gofdan, Ivaška, Rinderkneč, Fokina i Ćorić.

Podsetimo, Đoković je pet puta osvajao pomenuto nadmetanje, a poslednji put 2020. godine.

U dosadašnjim finalima izgubio je samo 2015. godine od Federera, a dobijao redom Davida Ferera (2009), Mihaila Južnog (2010), Rodžera Federera (2011), Tomaša Berdiha (2013) i Stefanosa Cicipasa (2020).

Ostanite uz "Novosti sport" i prvi saznajte najnovije vesti o tome kako je Novak Đoković, ali i šta se sve dešava na Australijan openu 2022, koji je se odvija bez branioca titule.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)