AUSTRALIJA U SUZAMA: Hrvat i Srpkinja rasplakali Melburn

Novosti online

28. 01. 2022. u 08:54

FRANCUSKA teniserka srpskog porekla Kristina Mladenović i Hrvat Ivan Dodig osvojili su danas titulu na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu u konkurenciji mešovitih dublova. Oni su u finalu pobedili australijski par Džejmi Furlis i Džejson Kubler sa 6:3, 6:4.

АУСТРАЛИЈА У СУЗАМА: Хрват и Српкиња расплакали Мелбурн

Foto: AP

Ovo je ukupno sedma grend slem titula za Mladenovićevu, a četvrta na Australijan openu. Ona je prethodno trijumfovala u miks dublu 2014. godine sa Danijelom Nestorom, a osvojila je i dve titule u ženskom dublu, 2018. i 2020. godine.

Za 37-godišnjeg Dodiga ovo je šesti trofej sa najvećih turnira, četvrti u mešovitom dublu, a drugi u Melburnu, gde je prošle godine slavio u muškom dublu sa Slovakom Filipom Polašekom.

Ivan Dodig je rođen u Međugorju u Bosni i Hercegovini i pod zastavom BiH je kratko nastupao. On je od 2008. hrvatski teniser, a upravo je Hrvatskoj doneo srebro u muškom dublu na Olimpijskim igrama u Tokiju, u tandemu sa Marinom Čilićem.

Mladenovićeva je rođena u Francuskoj. Njen otac Dragan je bio poznati rukometaš, rođen na Kosovu i Metohiji. Njena majka Dženita Helić je bila nekadašnja odbojkašica, a kada je Kristinin otac 1992. potpisao ugovor u Francuskoj, porodica je tamo i ostala i buduća grend slem šampionka rodila se 1993. godine.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)