TONI NADAL PRIZNAO: Tri dana pre polaska Rafa nije znao hoće li igrati u Australiji

Novosti online

29. 01. 2022. u 12:51

RAFAEL Nadal igraće u finalu Australijan opena protiv Danila Medvedeva u pokušaju da osvoji 21. grend slem, a malo je nedostajalo da uopšte ne otputuje u Australiju.

ТОНИ НАДАЛ ПРИЗНАО: Три дана пре поласка Рафа није знао хоће ли играти у Аустралији

Toni i Rafael Nadal Foto EPA

Toni Nadal, stric nekada prvog tenisera sveta je rekao da je prijatno iznenađen nivoom tenisa koji pruža Rafa, s obzirom da tri dana pred put nije znao uopšte da li će nastupati na prvom grend slemu u sezoni.

- Iznenađen sam Rafinom formom. Tri dana pre nego što je pošao za Australiju, Rafa je pozvao mog najmlađeg sina da malo prebacuju posle perioda u kojem je bio u karantinu zbog virusa korona - započeo je Toni i dodao:

- Otišli smo da treniramo u devet i tokom treninga je Rafa rekao: "Ne znam hoću li ići ili ne, jer u ovom trenutku nisam u pravom stanju za Australijan open". Bilo je još tri dana do leta. Sutradan se oraspoložio i rekao: "OK, hajde, ići ću". Mislim da je to bilo više uzbuđenje zbog toga što se vraća tenisu, nego vera u dobar rezultat.

FOTO: EPA

Toni Nadal je ipak optimističan pred finale.

- Vidim Rafu kako osvaja titulu. Polufinale protiv Beretinija podsetilo me je na neke njegove najbolje momente. Jedino je pitanje šta će biti ukoliko budemo gledali baš dug meč u nedelju - zaključio je Toni Nadal.

Danil Medvedev i Rafael Nadal će svoj duel započeti u nedelju u 09.30. Ukoliko Španac pobedi osvojiće 21. grend slem titulu, a koliko to učini Medvedev postaće 1. teniser sveta.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

KAKVA BOMBA: Mitrovića po svaku cenu žele u Premijer ligi?