UŽAS: Otkriveno koliko je jezivih poruka dobio Novak Đoković, podaci šokirali svet

D. N.

06. 02. 2022. u 15:40

NOVAK Đoković je mnogo toga doživeo u poslednjih mesec dana, ali dok za većinu stvari znamo, one najbolnije dosad su bile skrivene od očiju javnosti.

УЖАС: Откривено колико је језивих порука добио Новак Ђоковић, подаци шокирали свет

FOTO: AP

Đoković je 5. januara Australiju, iz koje je 11 dana kasnije proteran. Iako je na lokalnom sudu najpre dokazao da je oduzimanje vize na aerodromu u Melburnu bilo nepravedno, iz pomenute države je ipak isteran jer je ministar za imigracije Aleks Houk iskoristio pravo koje mu daje tamošnji zakon da bilo kome i bilo kada uskrati vizu, što je on i učinio navodeći da je Novak "opasnost za zdravlje i red u Australiji".


I, tu jedanaestodnevnu dramu pratio je ceo svet - svi su mogli da vide i hotel za imigrante u koji je bio smešten najbolji teniser sveta, i da posmatraju proteste podrške koje su mu upućivali njegovi navijači, a naročito iseljenici iz Srbije, i da prate uživo suđenje na kome je Đoković "oslobođen", pa su potom usledili i njegovi javni treninzi, a onda novi šok - odluka ministra, potvrda njegove odluke na Saveznom sudu, proterivanje...

Ali, ono što javnost nije mogla da vidi, bar ne tako lako, jeste broj jezivih poruka koje su u međuvremenu stizale Đokoviću.

Agencija "Pickswise" je obelodanila koliko je koji akter tenisa, bilo muški ili ženski, dobio pretećih, uznemirujućih ili vulgarnih poruka na Tviteru u 2021. godini, a onda je objavila i "dodatak", vezan za Novaka.

Zvanično, u 2021. godini, najviše uvreda na pomenutoj društvenoj mreži dobila je Naomi Osaka, koja je zbog svojih stavova o važnosti psihičkog zdravlja, ali i problema kroz koje je iz tih razloga prolazila, čak 32.415 puta dobila neprimerenu poruku.

Na drugom mestu je Serena Vilijams, sa 18.118 takvih poruka, iako je veći deo sezone bila van takmičenja, a na trećem mestu, sa 11.732 bio je Endi Marej. I, posle četvrtoplasirane Simone Halep (10.094), na petoj poziciji se našao Novak Đoković.

On je tokom cele 2021. godine dobio 8.439 uznemirujućih poruka, ali...

Pomenuta agencija je tome dodala i sledeće:

"Samo u periodu od 4. do 10 januara 2022., Srbin je dobio dodatnih 7.354 poruka mržnje putem Tvitera".

Broj uvreda koje su teniseri i teniserke dobili na Tviteru u 2021. godini - Đoković ima "bonus" za 2022. / Screenshot / pickwise

 

Dakle, za nedelju dana skoro koliko i za celu prošlu godinu.

A pritom je drama u Australiji okončana tek 16. janaura, odnosno nema sumnje da je i do tog datuma, a i potom, Đoković još više bio meta uvreda onih koji se ne slažu sa njegovim stavom o važnosti slobodnog izbora.

Upravo je ta sintagma i korišćena u sudskom postupku kao argument ministra Houka, da postoji bojazan da bi "Đoković mogao da postane ikona slobodnog izbora". A imajući u vidu kakva je politička i korona-situacija u Australiji pred izbore, i ne čudi što je ministar rešio da najboljeg tenisera sveta protera, a lokalni mediji ga dodatno "ocrnili" - što je svakako i doprinelo ovoj mržnji na internetu.

Ostanite uz "Novosti sport" i prvi saznajte najnovije vesti o tome kako je Novak Đoković i šta za njega sledi nakon što mu je onemogućeno da brani tri uzastopno osvojene titule na Australijan openu, koji je, u njegovom odsustvu, osvojio Rafael Nadal.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)