MEDVEDEV O ĐOKOVIĆU: "Znam da će mi Novak čestitati"

S. O.

23. 02. 2022. u 21:45

DANILU Medvedevu su ostala još četiri koraka do ATP prestola, na kojem je već 361 nedelju Novak Đoković.

МЕДВЕДЕВ О ЂОКОВИЋУ: Знам да ће ми Новак честитати

Foto AP

Rus je prvi lako napravio, pobedom nad Francuzem Benoom Perom, na startu turnira u Akapulku (serija 500) sa 6:3, 6:4. NAredni rival mu he Pablo Anduhar, a ako preskoči i treću prepreku, u polufinalu bi trebalo da se sretne sa svojim "dželatom" iz Melburna, Rafaelom Nadalom, koji je u prvom kolu "bez kapi znoja" preslišao Amerikanca Denisa Kudlu - 6:3, 6:2.

Uprkos tome što je toliko blizu željenom cilju, Rus je miran, kao da je svrgavanje "kralja" sa prestola sasvim obična stvar. Trenutno drugi igrač sveta se, tim povodom, osvrnuo i na izjave Đokovića da će mu prvi čestitati ako postane svetski "broj jedan".

- Da, čuo sam to i, znate, on uvek priča istinu. Učinio sam nešto i svi vide to, Novak uvek čestita svima - rekao je Medvedev, nastavljajući biranim rečima da govori o velikom rivalu.

- Svi smo mi takmičarski nastrojeni, nekada tokom meča može da se desi nešto sa navijačima, rivalima, sudijom, loptama... I Novak tu može nekada da reaguje ljutito. Ali otkad sam deo teniskog tura, ne mogu da se setim meča da nije čestitao, niti da je rekao nešto loše o rivalu. Siguran sam da će čestitati ako ja postanem broj 1, ali prvo to moram da uradim, a to je najteži deo.

Osvajač Ju-Es opena 2021. nikada nije bliži tome da postane najbolji na svetu.

- To više nije san, to je cilj, ove nedelje to mogu da ostvarim, ako pobedim. Ako ne osvojim titulu, to će biti moja greška - rekao je Medvedev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!