FEDERER SE VRAĆA ALI JE ISPAO IZ GOAT TRKE! Nik Kirjos ne veruje u Švajcarca: "Nikad više neće pobediti Novaka i Rafu, čak ni na travi"

Novosti online

05. 03. 2022. u 18:45

NEKADA najbolji teniser sveta Rodžer Federer objavio je radosnu vest za svoje navijače, kojih istini za volju u Srbiji nema koliko u ostalim krajevima sveta, da se krajem leta vraća na teren.

ФЕДЕРЕР СЕ ВРАЋА АЛИ ЈЕ ИСПАО ИЗ ГОАТ ТРКЕ! Ник Кирјос не верује у Швајцарца: Никад више неће победити Новака и Рафу, чак ни на трави

Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Federer nije igrao od poraza u četvrtfinalu Vimbldona prošle godine, a već dve godine se muči sa tim kolenom koje je tri puta operisao, treći put par nedelja posle tog nastupa u Ol Ingland klabu kad ga je eliminisao Hubert Hurkač.

- Dobro sam, mnogo bolje. Dva meseca sam bio na štakama, morao sam da počnem od nule. Ali to je bila prava stvar, koleno nije bilo dobro posle Vimbldona - rekao je Federer za švajcarske medije u Lencerhajdu gde je prisustvovao trci Svetskog kupa za skijašice.

rodžer radi na fizičkom oporavku u teretani i nada se da će, ako ne bude spreman za Vimbldon nastupiti bar na nekom turniru pre jesenje sezone u zatvorenom.

A kontroverzni australijski teniser Nik Kirjos, koji je donedavno tvrdio da je Federer najbolji teniser svih vremena, ne veruje više toliko u Švajcarca i smatra da je on već izgubio trku za to zvanje od Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Kirjos veruje da će Rodžer uskoro izgubiti sve rekorde koje još drži i smatra da bi, čak i potpuno zdrav, u ovom trenutku izgubio i od Noleta i od Rafe na svim podlogama pa i na travi!

- Prema mom mišljenju, Rodžer je ispao iz trke za GOAT. On ima negativan međusobni skor i sa Đokovićem i sa Nadalom i ne verujem da će ikad više moći da ih pobedi, čak ni na travi - rekao je Kirjos.

Federer je u poslednje dve godine odigrao samo 19 mečeva i trenutno se nalazi na 27. mestu ATP listi. Zahvaljujući "korona-rejtingu" još uvek mu se računa 600 bodova iz finala Vimbldona 2019. godine, 250 za titulu u Haleu  90 za četvrtfinale Madrida iste godine, ali i 500 za titulu u Majamiju iz 2018. Bez tih bodova bio bi oko 250. mesta na ATP listi od ponedeljka.

BONUS VIDEO - Novak u ludom noćnom provodu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)