NE ZNAJU VIŠE GDE UDARAJU: Si-En-En kontaktirao sa Stejt Departmentom zbog Novaka Đokovića

D. N.

10. 03. 2022. u 18:40

NOVAK Đoković neće igrati na američkoj turneji, a tamošnji medijski gigant Si-En-En (CNN) tome je dao veliku pažnju.

НЕ ЗНАЈУ ВИШЕ ГДЕ УДАРАЈУ: Си-Ен-Ен контактирао са Стејт Департментом због Новака Ђоковића

Foto: Printskrin

Podsetimo, Đoković je sinoć obavestio javnost da neće igrati u Indijan Velsu i Majamiju, jer "ne ispunjava uslove", ali dok se čekalo da se ta informacija obelodani, pomenuti američki medij je rešio da ispita zašto se to "nevakcinisani teniski as još nalazi na listi učesnika mastersa u Indijan Velsu".


Zanemarivši potpuno osnovnu tenisku činjenicu da najbolji igrači po automatizmu bivaju stavljeni na listu učesnika, osim u situacijama kada su teže povređeni i duže odsustvuju sa turnira, novinari Si-En-Ena su rešili "da ispitaju" da li postoji neka šansa da Nole zaigra na američkoj turneji, jer nije vakcinisan protiv SARS-CoV-2 koronavirusa.

I, iako se lako moglo uočiti da na pomenutoj listi od 50 najbolje rangiranih tenisera u ovom trenutku nema jedino dvojice, Rodžera Federera i Keija Nišikorija, koji su povređeni i odsustvuju sa ATP turneje, te da prisustvo ostalih na "preliminarnoj listi učesnika" uopšte ne znači da će oni i igrati, američki novinari su odlučili da se podrobno bave ovom situacijom.

Novak Đoković na aerodromu u Australiji / Foto: Tanjug/AP

Tim povodom su, po sopstvenom priznanju, "kontaktirali i sa američkim Centrom za kontrolu bolesti i prevencije (CDC), Novakovim timom za odnose javnošću, ali i Stejt departmentom Sjedinjenih Američkih Država".

Odgovore o tome da li će Nole moći da igra na turnirima masters serije u Indijan Velsu i Majamiju nisu dobili ni na jednom od tri pomenuta "mesta".

Nedugo zatim se i sam Đoković oglasio, olakšavši tako "istragu" novinarima Si-En-Ena, koji su "pre svih" hteli da saznaju da li postoji neka "rupa u zakonu" koju bi Novak mogao da iskoristi i doputuje na američko tle.

Niti postoji, niti je Nole tražio bilo kakav izuzetak, već je samo čekao da, u skladu sa sveopštim popuštanjem korona-mera širom sveta, vidi da li će se isto desiti i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kako se nije dogodilo na opštem, saveznom nivou, već samo u pojedinim državama koje čine SAD, Nole je i obavestio javnost da neće moći da tamo otputuje.

Ostanite uz "Novosti sport" i prvi saznajte najnovije vesti o tome kako je Novak Đoković sada, a i šta ga dalje čeka u teniskoj karijeri.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!