NIK KIRJOS OPET ŠOKIRA: "Niko nije savršen" (VIDEO)

Novosti online

26. 03. 2022. u 10:42

AMERIČKI teniser Dženson Bruksbi izazvao je osudu teniske javnosti nakon incidenta čiji vinovnjik je bio u prvom kolu mastersa u Majamiju kada je reketom pogodio skupljača loptica i nije se udostojio ni da ga pita kako je posle toga. Jedini koji su imali razumevanje za 39. igrača sveta su glavni sudija meča i - Nik Kirjos!

НИК КИРЈОС ОПЕТ ШОКИРА: Нико није савршен (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/RAY ACEVEDO

Naime, u trećem setu se Bruksbi iznervirao i bacio reket koji je pogodio skupljača loptica, bez obzira na to što se ovaj izmakao. Korija je odmah tražio da momak iz Kalifornije bude diskvalifikovan. Ipak, sudija Karlos Bernardes nije reagovao, a jedina kazna za Amerikanca bilo je oduzimanje poena.

- Mislim da je trebalo da bude diskvalifikovan. Kada se pogodi neko drugi na terenu, nezavisno od jačine, to treba da bude diskvalifikacija. Pri tom je već ranije tokom meča bacao reket, u prvom setu - rekao je Korija koji se osvrnuo na odluku sudije da ne reaguje.

- Rekao sam mu da me je razočarao, jer nije ni pitao skupljača kako se osećao. Ne znam zašto se poneo tako. Da sam to uradio ja ili bilo koji drugi ''latino'', izbacili bi me na tri meseca - zaključio je 60. na ATP listi.

Nik Kirjos je stao u odbranu mladog kolege. Kontroverzni Australijanac, koji je nedavno u Indijan Velsu izazvao sličan incident, ali se uredno izvinio skupljaču loptica i javnosti, smatra da američkom junoši treba progledati kroz prste zbog godina i neiskustva na Turu.

- Uradio sam mnogo upitnih stvari u karijeri, svi smo donosili nepromišljene odluke. Niko nije savršen. Nisam od onih koji osuđuju bilo čije ponašanje. On je veoma mlad koji se brzo razvija - rekao je Kirjos i dodao:

- Nisam bio najbolji primer dok sam odrastao na Turu, ali u nekim situacijama mislim da sam bio i dobar primer. On je preuzeo odgovornost, nije to uradio namerno. On je neverovatno talentovan i treba ga samo edukovati - zaključio je Kirjos posle pobede nad sedmim igračem sveta Andrejom Rubljovim.

Kirjos je i protiv Rusa, koga je počistio s terena za 52 minuta - 6:3, 6:0, pravio šou, odigravajući poene kroz noge protiv sedmog igrača sveta, kao što je u Indijan Velsu, doduše sa mnogo manje uspeha, radio protiv Nadala.

"Srećan sam što sam ovako igrao, ali znam da neke stvari mogu da promenim. Trenutno imam pravo razmišljanje. To su samo mečevi. Na kraju krajeva, to je samo tenis. U svetu se dešavaju mnogo važnije stvari koje bi trebalo da privuku našu pažnju", istakao je Kirjos.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Rud prestigao Sinera (VIDEO)