RODIKOV URNEBESNI "TUTORIJAL": Pokazao Zverevu, Kirjosu i Bruksbiju kako se baca reket, potkačio i Novaka, ali "zaboravio" Federera (VIDEO)

Novosti online

26. 03. 2022. u 13:29

PROTEKLIH nekoliko nedelja na ATP turu svedoci smo prave epidemije divljanja tenisera na terenima i bacanja reketa u pravcu sudija i skupljača loptica.

РОДИКОВ УРНЕБЕСНИ ТУТОРИЈАЛ: Показао Звереву, Кирјосу и Бруксбију како се баца рекет,  поткачио и Новака, али заборавио Федерера (ВИДЕО)

FOTO: Tviter/endi rodik

"Nulti pacijent" bio je Aleksandar Zverev, koji je pobesneo posle poraza u dublovima u Akapulku, što je kulminiralo udaranjem reketom po stolici glavnog sudije. Zatim je Nik Kirjos u Indijen Velsu imao sličan izliv besa, posle koga je hitnuo reket u pravcu skupljača loptica.

Poslednji je slučaj mladog američkog tenisera Džensona Bruksbija ovih dana u Majamiju.

Mnogo prašine diglo se u svetu tenisa povodom ovih slučajeva, a oglasio se i nekadašnji broj jedan Endi Rodik i to na vrlo originalan način.

Rodik je i tokom igračke karijere bio poznat kao šaljivdžija, a nastavio je i posle "kačenja reketa o klin" da u istom maniru komentariše dešavanja u svetu belog sporta. 

Nekadašnji broj 1, poslednji na toj poziciji pre ere "vrlike trojke", rešio je da "pomogne" svojim naslednicima svojevrsnim tutorijalom na Tviteru, u kome je Zverevu, Kirjosu i Bruksbiju demonstrirao kako da bace reket u izlivima besa a da tom prilikom ne povrede nekoga u okolini.

- Kada bacate reket, vrlo je važno da on bude okrenut licem na dole, a ne postrance, jer tako neće moći da se odbije od tla i nastavi da leti. Nikoga nećete pogoditi, prizemljiće se u vašoj blizini - rekao je Rodik demonstrirajući to.

U nastavku, Amerikanac se prisetio i nemilih scena sa Ju-Es opena 2020. godine kada je Novak Đoković izbačen zbog nenamernog pogađanja linijeske sudije.

- Kada u besu udarite lopticu, učinite to tako da ona ide na gore. Na taj način nikoga nećete pogoditi, u suprotnom, možete pogoditi nekoga u grlo - dodao je Endi, aludirajući na Novakov nesrećan slučaj.

Rodik je, verovatno nenamerno, zaboravio slučaj kada je Rodžer Federer s namerom i predumišljajem udario lopticu (tako da ona ide na gore) u pravcu gledaoca na Rolan Garosu i skoro ga pogodio u glavu. Za to Švajcarac nije ni opomenut iako je očigledno postojala namera i video se bes na njegovom licu.

Federer je svojevremeno pogodio i skupljača loptica. Isto je uradio i Nadal na Ozi openu, posle čega se Španac na vrlo nežan način izvinio simpatičnoj devojčici koju je pogodio, ali Federerova žrtva oglasila se posle "slučaja Đoković" izjavom da 14 godina uzalud čeka izvinjenje od Švajcarca.

Rodikov video privukao je veliku pažnju, a posebno se ističu dva komentara. Jedan je usledio od nekada najbolje teniserke sveta Kim Klajsters koja je podelila "tutorijal" uz komentar "Kakav veliki učitelj" i nekoliko obaveznih smajlija, a drugi je bio odgovor Endijeve supruge, glumice i fotomodela Bruklin Deker, koja nije bila oduševljena i sarkastično je prokomentarisala kako će njihovo dvoje dece sada mnogo pravilnije histerisati kada im nešto nije po volji.

Uprkos ovoj šali, treba napomenuti da je Rodik bio zaista uzoran sportista koji je u dugoj i bogatoj karijeri bio kažnjen samo jednom i to oduzimanjem jednog poena u gemu. A poruka za Zvereva, Kirjosa i Bruksbija, čiji postupak je Australijanac pokušao da opravda njegovim godinama, je - najmanje štete i reketu i linijskim sudijama napravićete ako se suzdržite od izliva besa ili jednostavno - igrajte bolje!

BONUS VIDEO - Novak i Jelena u ludom noćnom provodu

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KRAJ ZA DŽABIR: Ribakina preko Kudermetove do pobede