MOMENAT KOJI JE ODLUČIO MEČ? Novak Đoković, Fokina i trenutak kada je svima zastao dah (VIDEO)

Novosti online

12. 04. 2022. u 17:35

Novak Đoković i Alehandro Davidovič Fokina sastali su se u drugom kolu mastersa u Monte Karlu, a tenis koji su priredili gledaocima, bilo na tribinama, bilo uz male ekrane, bio je izuzetno zanimljiv. Na momente i dramatičan.

МОМЕНАТ КОЈИ ЈЕ ОДЛУЧИО МЕЧ? Новак Ђоковић, Фокина и тренутак када је свима застао дах (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Novak Đoković je u svom prvom nastupu posle duže vremena, još od eliminacije sa turnira u Dubaiju, jedinom nadmetanju na kome je učestvovao u 2022. godini, isprva delovao prilično nemoćno.

Trudio se jeste, borio i iskustvom i velikim ulaganjem truda, ali po vetrovitom vremenu Španac se bolje snalazio, osvojio prvi set, a u drugom poveo sa 3:0.

Međutim, kada je Nole počeo da ga stiže, a napravio je brejk, doživeo odmah isto to, ali krenuo i po drugi, desio se možda i odlučujući momenat.

Fokina je, želeći da stigne do loptice koja mu je bežala, rešio da se baci ka njoj, ali u padu nije ispustio reket već je, čvrsto ga držeći, prilično izgrebao desnu šaku, kojom i igra tenis.

I pored te borbenosti, a to je bio samo jedan od nekoliko njegovih "letova" na ovom meču, izgubio je poen, a doživeo i brejk.

No, ono što se tada dogodilo, bilo je posebno značajno - španski teniser, 46. na ATP listi, prilično je krvario na mestu gde je odrao šaku, pa je morao da interveniše i doktor.

Nedugo posle ukazane pomoći, Fokina je ušao u seriju grešaka, pa su ga mnogi otpisali.  A to je bila greška.

Jer, on je odmah potom pokazao veliku borbenost, napravio preokret sa 4:5 do 6:5, pa iako je potom poklekao u taj-brejku, bio je više nego rešen da pokaže da ga ni povreda tog tipa neće omesti.

Na kraju, meč Novak Đoković - Alehandro Davidovič Fokina, koji ste mogli uživo da pratite uz prenos na portalu "Novosti", završen je pobedom Španca. Zasluženom, po svemu viđenom, a naročito posle pomenutog peha koji je autsajder doživeo, jer je baš posle njega - zaigrao još bolje, čvrsto odlučan da ne traži nikakva opravdanja za neuspeh, kada je već bio na pragu senzacije. Nju je, na kraju, i ostvario.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TURIZAM KAO FAKTOR MIRA: Obrazovno i duhovno iskustvo koje širi um