ĐOKOVIĆ DOBIO PODRŠKU OD ZVEREVA: "Za isključenje beloruskih i ruskih sportista sa Vimbldona nema razloga"

Novosti online

23. 04. 2022. u 09:12

TREĆI teniser sveta Aleksandar Zverev osudio je odluku Vimbldona da sa ovogodišnjeg izdanja turnira izbaci ruske i beloruske sportiste.

ЂОКОВИЋ ДОБИО ПОДРШКУ ОД ЗВЕРЕВА:  За искључење белоруских и руских спортиста са Вимблдона нема разлога

FOTO: AP/Tanjug

Zverev je etnički Rus koji nastupa pod nemačkom zastavom. Njegovi roditelji, bivši teniski profesionalci Aleksandar stariji i Irina, početkom devedesetih godina preselilisu se iz Sovjetskog saveza u Nemačku.

Nakon što su organizatori Vimbldona ozvaničili svoju odluku javlja se se sve veći broj teniskih poslenika koji su je osudili, a među njima je i aktuelni olimpijski šampion, koji se tako prodružio najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću i legendarnoj Martini Navratilovoj, najzvučnijim imenima među onima koji su stali na stranu ruskih i beloruskih tenisera i teniserki.

- Mislim da za to nema razloga u ovom konkretnom slučaju. Jasno mi je da se reprezentacije Rusije i Belorusije isključe s teniskih takmičenja, ali ovo ne mogu da podržim, iako sam protiv rata kao i svi mi - rekao je Zverev.

LICEMERNO OBJAŠNjENjE VIMBLDONA

S druge strane, oglasio se i organizator Vimbldona, Sveengleski kroke i teniski klub, prilično licemernom izjavom predsednika Ijana Hjuita.

- Razumemo da im je ovo teško da prihvate, ali osobe kojih se ovo tiče moraju da snose posledice postupaka ruskog režima. S obzirom na važnost činjenice da sport ne sme da se zloupotrebi za promociju ruskog režima, kao i zbog zabrinutosti za bezbednost igračica i igrača, ne vidimo drugu mogućnost - rekao je Holms.

BONUS VIDEO - Novak se družio sa džfanovima u navijačkom selu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (5)

RUSI SRAVNJUJU UGLEDAR SA ZEMLJOM: Grad je opkoljen - ovo su poslednji trenuci (VIDEO)