OVO SE ČEKALO 16 GODINA: Novak Đoković saznao prvog rivala u Madridu, biće to spektakl

Č. V.

02. 05. 2022. u 16:56

NOVAK Đoković saznao je ime prvog protivnika na Mastersu u Madridu.

ОВО СЕ ЧЕКАЛО 16 ГОДИНА: Новак Ђоковић сазнао првог ривала у Мадриду, биће то спектакл

FOTO: Tanjug

Najbolji teniser sveta će odmeriti snage sa Gaelom Monfisom. Francuz je inače redovna mušterija srpskog asa. Naime, oni su do sada odigrali 17 međusobnih duela i u svakom je slavio osvajač 20 grend slem titula.

Zanimljivost u vezi ovog rivalstva je to da su od svih tih mečeva samo jedan odigrali na šljaci. Bilo je to davne 2006. godine na Rolan Garosu, a Nole je slavio sa 3:0. Ali, ne baš lako - bilo je 7:6(5), 7:6(5), 6:3.

Sada, posle skoro 16 punih godina, ljubitelji tenisa moći će ponovo da gledaju Gaela i Novaka na najsporijoj podlozi, na kojoj je Đoković u karijeri ostvario 246 pobeda i 61 poraz, a Monfis ima učinak 131-88.

Poslednji put Srbin i Francuz odmerili su snage na Mastersu u Parizu prošle godine, kada se Monfis povukao sa turnira i omogućio Beograđaninu da se plasira u osminu finala.

Gael Monfis/Foto: EPA-EFE/Emilio Naranjo

Iskusni Parižanin se u drugo kolo Mastersa u Madridu plasirao pošto je ubedljivo pobedio mladog Španca Karlosa Himena Valera (6:3, 6:0) koji je dobio pozivnicu da nastupi u glavnom žrebu turnira iz serije 1000.

Monfisu je jedan brejk bio dovoljan da reši prvi set, dok je u drugom dva puta rivalu oduzeo servis i tako bez mnogo poteškoća prošao u narednu rundu.

Koliko je Francuz bio dominantan protiv 369. igrača sveta pokazuje činjenica da je izgubio samo šest poena na svoj servis.

Đoković i Monfis će igrati u utorak, a termin njihovog 18. okršaja biće tek poznat.

BONUS VIDEO: Đoković i Rubljov se tucali jajima pre početka meča

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SITUACIJA JE ŠOKANTNA, NISAM TO OČEKIVAO: Čuveni teniser zabrinut zbog Janika Sinera