ČUDO OD DETETA! Ko je Karlos Alkaraz, klinac koji je na šljaci nokautirao "kralja šljake" Rafaela Nadala?

V. F.

06. 05. 2022. u 19:16

OSAMNAESTOGODIŠNjI španski teniser Karlos Alkaraz je sportska tema dana. Sa pravom.

ЧУДО ОД ДЕТЕТА! Ко је Карлос Алкараз, клинац који је на шљаци нокаутирао краља шљаке Рафаела Надала?

FOTO: Tanjug/AP

Alkaraz je pobedio slavnog sunarodnika Rafaela Nadala u četvrtfinalu Mastersa u Madridu i tako zakazao duel sa našim Novakom Đokovićem. Ali... ko je, zapravo, ovaj momak?

Alkaraz je sa 18 godina već deveti teniser sveta. Ove godine odigrao je ukupno 27 mečeva i zabeležio čak 24 pobede. Ali, ako ćemo već da se pozabavimo i statistikom, ova je možda najimpresivnija:

Nikada u životu nije izgubio ATP finale.

Istina, odigrao ih je četiri, ali je i ono iz 2021. (Umag) i sva tri ove sezone - rešio u svoju korist.

Koliko je napredovao 2022, možda najbolje svedoči da je u Madridu 2021. izgubio u drugom kolu od Rafaela Nadala sa, više nego ubedljivih, 1:6, 2:6. Danas je velikog Rafu, svog teniskog idola, eliminisao sa tog mastersa.

I ne samo da je eliminisao osvajača 21 grend slem titule, nego je zakazao polufinale sa Novakom Đokovićem.

Karlos Alkaraz i Rafael Nadal posle meča na mastersu u Madridu  / FOTO: Tanjug/AP


Alkarazov trener je legendarni španski teniser Huan Karlos Ferer, čovek koji zna kako je biti prvi na svetskoj ATP listi. Junaku ove priče znanje ima ko da prenese, a s obzirom na to da mu je omiljeni film Roki Balboa, ni motivacije mu neće faliti protiv favorita iz Srbije.
 

Karlos Alkaraz - sezona iz snova


Sezonu je počeo nešto lošije, ispavši već u trećem kolu Otvorenog prvenstva Australije od Matea Bertenija, dok je u kolu pre toga savladao našeg Dušana Lajovića.

Mesec dana posle osvojio je ATP turnir serije 500 u Rio de Žaneiru, pa izgubio u finalu Mastersa u Indijan Velsu od svog idola Nadala.


Nakon toga pobedio je još i na turniru u Majamiju, savladavši u finalu Kaspera Rada, a u četvrtini finala našeg Miomira Kecmanovića. Ove sezone pokorio je još i nadmetanje iz ATP serije 500 u Barseloni.

Karlos Alkaraz slavi pobedu nad Rafaelom Nadalom u Madridu / FOTO: Tanjug/AP


Osamnaestogodišnjak je sada u četvrtfinalu Madrida pobedio i svog uzora i zemljaka Rafaela Nadala. Držao mu je postere u sobi, oponašao njegove poteze, a sada ga je savladao. Deluje kao da je novi vladar španske monarhije u tenisu - Karlos Alkaraz. Mada, znajući Nadala... Ništa tu još nije gotovo. Ali, da je ovaj omladinac (koji navija za Real Madrid) impresivan, i te kako jeste. Upravo je sa Nadalom i Đokovićem gledao Realovo čudo u polufinalu Lige šampiona, pa iako je možda prerano da ga bilo ko stavlja rame uz rame sa Rafom i Noletom, kao da je taj odlazak na "Santjago Bernabeu" u društvu istinskih legendi tenisa i najavio da je i "Karlito" zakoračio u taj krug odabranih.


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije