TENIS NIJE VIDEO OVAKVO ČUDO! Alkaraz je uradio nešto što nije uspelo ni Federeru

O. M.

08. 05. 2022. u 10:04

APSOLUTNI teniski hit ovih dana, pa i meseci, je Karlitos Alkaraz.

ТЕНИС НИЈЕ ВИДЕО ОВАКВО ЧУДО! Алкараз је урадио нешто што није успело ни Федереру

FOTO: Tanjug/AP

Od trenutka kad se pojavio na ATP turneji bilo je jasno da je teniski svet dobio dugo očekivanog naslednika Rafe Nadala na tronu kraljevstva šljake, a kako je vreme odmicalo postajalo je jasnije da je ovaj dečak rodom iz okoline Mursije predodređen i za veće stvari. 

Sada već imamo 19-godišnjaka koji u mečeve sa dvojicom od trojice najvećih svih vremena (šteta za teniske sladokusce što je treći član trijumvirata jednom ako ne sa obe noge već u penziji), ulazi kao favorit na kladionicama.

Karlitos - treba ispoštovati njegovu želju, ne voli čovek da ga zovu Karlos - već u vitrinama ima jedan osvojen masters, pre dva meseca slavio je u Majamiju, a danas igra finale drugog. Ali, način na koji se plasirao u finale Otvorenog prvenstva Madrida, gde će mu protivnik biti branilac trofeja Aleksandar Zverev, impresivan je ne samo zbog njegovih godina, nego i zbog jednog specifičnog rekorda koji je ostvario na tom putu.

Alkaras je u četvrtfinalu savladao svog idola Rafu Nadala, a u polufinalu najboljeg igrača sveta Novaka Đokovića. Pobediti ovu dvojicu na istom izdanju nekog turnira uspeli su da urade pre Karlitosa samo dvanaestorica igrača, ali je mladi Španac u jednoj stvari poseban - on je prvi kome je to uspelo na šljaci!

Pogledajte samo kako je impresivna lista igrača koji su uspevali da urade ovo što je u subotu uradio Alkaraz: Tu su Federer, Rodik, Del Potro, Medvedev, Vavrinka, Tim, Ferer, Nalbandijan, Davidenko, Ljubičić, Soderling. Ali svi oni su bili mnogo iskusniji i stariji nego što je to danas Alkaraz.

Osim toga, neki od njih su to uradili u vreme kada Nole i Rafa još nisu dostigli svoje teniske vrhunce (Nalbandijan, Ferer, Rodik), a Karlitos je u subotu savladao prvog i četvrtog igrača sveta, vladajuće šampione tri od četiri gren slema.

Ovome treba dodati da je Alkaraz pobedom nad Noletom ponovio još jedan podvig svog idola Nadala. Postao je drugi tinejdžer koji je pobedio igrača koji u tom trenutku drži prvo mesto na ATP listi. Doduše, njemu je to uspelo dva dana posle 19. rođendana, dok je Rafa prvi put skinuo skalp Federeru u Majamiju 2004. godine, sa nepunih 18.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)