KAKVE REČI! Karlos Alkaraz "sahranio" Rafaela Nadala usred Španije, Novak Đoković ovo ni sam nije očekivao

D. N.

08. 05. 2022. u 17:37

NOVAK Đoković nije uspeo da se plasira u finale ATP turnira masters serije u Madridu jer je protiv "novog Nadala", Karlosa Alkaraza izgubio posle dramatičnog "teniskog maratona", a onda je taj mladi Španac prilično iznenadio svoje sunarodnike.

КАКВЕ РЕЧИ! Карлос Алкараз сахранио Рафаела Надала усред Шпаније, Новак Ђоковић ово ни сам није очекивао

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, posle tri i po sata velike borbe, Karlos Alkaraz je savladao Novaka Đokovića u madridskom polufinalu, posle čega su senzacionalnog pobednika sačekali brojni predstavnici medija.

I, razgovarajući s novinarima posle pomenute pobede, Alkaraz je u jednom trenutku zamoljen da izabere najboljeg igrača sveta svih vremena, a kandidati koji su mu bili ponuđeni su Srbin i Rafael Nadal.


Senzacionalni finalista je brzo uzviknuo Novakovo ime, a onda zastao, pa dodao da bi to morao da uradi zbog trenutne situacije na ATP listi.


- Pa, Đoković! Jer je... svetski broj jedan. Ali, ne znam šta tačno da izjavim, njih dvojica zaista jesu među najboljima u istoriji... Ne znam kako da vam kažem ko je najbolji. Mogu da vam ukažem na ono što kaže svetsko rangiranje, a Đoković je tu prvi, rekao je Alkaraz.

Karlos Alkaraz i Rafael Nadal tokom masters turnira u Madridu / FOTO: Tanjug/AP


Jedan od novinara je tada zatražio od ovog 18-godišnjaka da nekako "ugura" i sebe u debatu o najboljima, jer je Alkaraz pobedio i Rafu i Noleta u dva dana razmaka. Međutim, "Karlito" se nije dao.


- Ne mogu nešto tako da izgovorim. Jeste, pobedio sam sada svetskog broja jedan, ali ja sam u ovom trenutku i dalje na poziciji devet. Još osmorica igrača su ispred mene, kulturno je odgovorio Karlos Alkaraz.

Imao je i  Novak Đoković zanimiljivo obraćanje novinarima, i to pred jednu važnu "selidbu".

Podsetimo, Đoković se iz Madrida seli u Rim, gde ga čeka novi masters, za koji mu je žreb "podario" izuzetno težak put do titule.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja