TENISKO ČUDO U RIMU! Srbin priredio senzaciju, veliki favorit nije znao šta ga je snašlo

D. N.

10. 05. 2022. u 20:19

NAKON što je Novak Đoković fantastičnom igrom prebrodio drugo kolo na ATP turniru u Rimu, teniski dan u italijanskoj prestonici ulepšao je našim ljubiteljima "belog sporta" i Filip Krajinović.

ТЕНИСКО ЧУДО У РИМУ! Србин приредио сензацију, велики фаворит није знао шта га је снашло

FOTO: Tanjug/AP

On je, naime, kao 54. sa ATP liste savladao šestog nosioca, Andreja Rubljova, sa 2:0, po setovima 6:2, 6:4.

U meču koji je trajao tek nešto malo više od sat vremena, Krajinović je dominirao, kako u prvom setu, u kome je "pomeo sa terena" favorita, tako i u drugom u kome mu je rani brejk, za 2:1, u mnogome olakšao posao, pre svega na psihičkom planu, da napravi ovo iznenađenje.

Naravno, umeo je Filip Krajinović tokom karijere da oduševi ovdašnje ljubitelje tenisa, potencijal koji ima je vrhunski, ali od sredine februara ove godine nije uspeo da prebrodi dve prepreke na jednom turniru - ispadao je u ranim fazama nadmetanja u Roterdamu, Dubaiju, Indijan Velsu, Monte Karlu, Beogradu i Madridu.

Filip Krajinović / Foto AP

Sada je, u italijanskoj prestonici, najpre pobedio Fransesa Tijafoa, kroz dva taj-brejka, a danas i Rubljova, koji je nedavno savladao Novaka Đokovića u finalu Srbija opena.

Naredni rival Filipa Krajinovića biće tek naknadno poznat. Naime, prvo treba da odmere snage Janik Siner (10. nosilac) i Pedro Martinez, pa da pobednik igra protiv Fabija Fonjinija (koji je eliminisao Dominika Tima), te će ukupni pobednik biti rival našeg reprezentativca u trećem kolu rimskog mastersa.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista