TENIS JE I TO DOČEKAO: Igrao čovek na 79 uzastopnih grend slem turnira, ali nestvarnoj seriji je došao kraj

D. N.

17. 05. 2022. u 23:45

ROLAN Garos "kuca na vrata", Otvoreno prvenstvo Francuske počinje u nedelju, ali na njemu neće učestvovati akter koji "uvek igra" na grend slemu.

ТЕНИС ЈЕ И ТО ДОЧЕКАО: Играо човек на 79 узастопних гренд слем турнира, али нестварној серији је дошао крај

Foto: Epa / CATI CLADERA

Naime, nakon što je na čak 79 uzastopnih grend slem turnira učestvovao, počev od Rolan Garosa 2002. godine, Felisijano Lopez će propustiti ovaj u Parizu jer je zaustavljen u kvalifikacijama.

Čuveni španski igrač će tako prvi put propustiti neki od četiri najvća turnira posle 20 godina, a za to je "krivac" Italijan Đan Marko Moroni, koji je Lopeza, sada 111. na ATP listi, savladao sa 6:1, 7:6(4).

Još jedan veliki grend slem niz je okončan u Parizu, jer je posle 66 uzastopnih učešća na pomenutim, najvećim nadmetanjima (Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon, Ju-Es open) u kvalifikacijama zaustavljen i Italijan Andreas Sepi.

Njega je sunarodnik Đulijo Zepijeri pobedio sa 6:3, 6:4.

Porazima Lopeza i Sepija, aktivni igrač sa najviše učešće u nizu na grend slem turnirima je Grigor Dimitrov.


Bugarinu će ovogodišnji Rolan Garos biti 45. uzastopni grend slem na kome igra, bez "preskakanja" nekog od četiri najvažnija teniska nadmetanja u sezoni.


Felisijano Lopez (40) je najveće uspehe ostvario plasmanima u četiri četvrtfinala (triput na Vimbldonu, 2005, 2008. i 2011. godine, te jednom na Ju-Es openu, 2015), a Andreas Sepi nikada nije prebrodio četvrto kolo na grend slemu, dok je na Ju-Es openu stigao najdalje do treće runde.

Inače, Novak Đoković protiv Lopeza ima učinak 9:1, a protiv Sepija 12:0.

BONUS VIDEO Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je postao najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)