"SAMO VIRUS I RAT POBEĐUJU NOVAKA ĐOKOVIĆA": Teniska planeta uz Srbina, usijale se društvene mreže, poruka je jasna: sve je politika!

Novosti online

21. 05. 2022. u 22:30

ODLUKA Vimbldona da zabrani učešće na turniru ruskim i beloruskim sportistima zbog invazije na Ukrajinu, nije imala dobar odjek kod većine ljubitelja tenisa. Mnogi igrači su takođe bili nezadovoljni zabranom, zvezde poput Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i drugih izrazile su negodovanje zbog presude, ali posebno su besni Noletovi navijači, zbog najnovije odluke o bodovima.

САМО ВИРУС И РАТ ПОБЕЂУЈУ НОВАКА ЂОКОВИЋА: Тениска планета уз Србина, усијале се друштвене мреже, порука је јасна: све је политика!

FOTO: Tanjug/AP

Javnost je čekala da vidi posledice koje će iznedriti vimbldonsko "rešenje za Ruse i Beloruse", a reakcija rukovodećih muških i ženskih teniskih tela bila je bez presedana.

Udruženje teniskih profesionalaca - ATP i Ženska teniska asocijacija- VTA, odlučili su da ne dodeljuju bodove nijednom učesniku ovogodišnjeg turnira.


Ljubitelji tenisa na društvenim mrežama jednoglasno su se protivili čitavoj sagi - ideji da Vimbldon zabrani igranje sportistima zbog zemlje iz koje su, kao i oduzimanju prošlogodišnjih bodova za čim su posegle pomenute teniske organizacija. Većina korisnika na "Tviteru" vidi ovo kao još jedno mešanje politike u sport, veoma slično onome što se dogodilo ranije ove godine u Australiji. Kontroverzu oko Novaka Đokovića i viza, pa zabrani najboljem teniseru sveta da učestvuje na grend slemu, mnogi su videli kao direktno uperenu protiv prvog Srbina. Sada su komentari o novoj temi, koja se naslanja na događaje iz Austalije, "zapalili" društvene mreže. 

- Politika oduzima četiri hiljade bodova samo Novaku Đokoviću ove godine - napisao je jedan navijač.

- Virus i rat su potrebni da se svetski broj jedan svrgne sa te pozicije - tvitovao je jedan korisnik.

Neki su skrenuli pažnju na sličan događaj iz 1979. kada je Rusija izvršila invaziju na Afganistan, a jedan navijač objasnio je to time da svet nije briga za zemlju bliskog istoka.

- Dakle, Vimbldon zabranjuje Ruse, što dovodi do ATP i VTA protesta. Uklanjaju poene, ne dozvoljavajući igračima da zadrže prošlogodišnje kao tokom kovida. To ironično dovodi do toga da Medvedev postaje broj jedan, a da nije ni igrao. Pogodite koga tačno ovo boli. Naravno, opet Novaka - jadao se jedan navijač.

- Oni ne kažnjavaju Vimbldon, oni kažnjavaju Novaka. Zamislite ga da osvoji Rolan Garos i Vimbldon i izgubi prvo mesto od Medvedeva, koji ove godine nije osvojio ništa. Barem ljudi to mogu da vide - tvitovao je jedan korisnik.

Medvedev na Vimbldonu brani samo 180 poena, zbog eliminacije u četvrtom kolu prošle godine. S obzirom nato da je Đoković i na predstojećem Otvorenom prvenstvu Francuske odbranio daleko više poena od Rusa (2000 u odnosu na 360), Srbin će morati da pokaže izvanredan učinak u narednih nekoliko nedelja da bi ostao ispred ruskog tenisera, a kad dođe Vimbldon na red, odluka ATP-a će biti pogubna po njegovo prvo mesto...

Maj je mesec, teniski turnir u Engleskoj je još daleko, a u nedelju počinje Rolan Garos, za koji je već objaven žreb. 

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)